Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

Απίστευτες μαρτυρίες για την δράση των Τούρκων προς τους μετανάστες

Σοκάρει η υπόθεση με τους 92 γυμνούς μετανάστες που βρέθηκαν σε χωράφια στον Έβρο και τους οποίους η Τουρκία εξευτέλισε στέλνοντάς τους γυμνούς στην Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPENέφερε στο φως της δημοσιότητας νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο που απεικονίζουν τους 92 μετανάστες λίγα λεπτά αφότου άνδρες της Frontex μαζί με Έλληνες συνοριοφύλακες τους έχουν εντοπίσει.

Οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι εντελώς γυμνοί και μόνο ένας ή δύο φορούν το κάτω μέρος από το παντελόνι τους.

Οι υπόλοιποι μετανάστες έχουν βρει κουρέλια από τα γύρω χωράφια και τα έχουν φορέσει για να κρύψουν τη γύμνια τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες ξυλοκόπησαν τους 92 μετανάστες αφού πρωτίστως τους έκλεψαν όλα τους τα υπάρχοντα και τα προσωπικά τους αντικείμενα. Στη συνέχεια τους απείλησαν με όπλα και τους ανάγκασαν να περάσουν τα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου και να καταλήξουν στην χώρα μας.

Τονίζεται ότι τις φωτογραφίες αυτές τις έχουν δει αρκετοί αξιωματούχοι στην Ευρώπη.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Στο μεταξύ o απάνθρωπος τρόπος με τον οποίο η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, έρχεται στο φως μέσα από τις αφηγήσεις των όσων τραβούν οι μετανάστες.

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες στέλνουν με τη βία δυστυχισμένους ανθρώπους στην Ελλάδα απειλώντας τους με ξυλοδαρμό.

«Η τουρκική στρατοχωροφυλακη μας πήρες και μας πέταξε στο ποτάμι. Εδώ και πολλές ημέρες περπατούσαμε και είμαστε πολύ κουρασμένοι. Όταν πήγαμε στο ποτάμι, μας έπιασαν και μας είπαν να έρθουμε στην Ελλάδα, αλλιώς θα μας έπιαναν και θα μας χτυπούσαν», αναφέρει ο 17χρονος Αμπντουλάχ.

Οι Τούρκοι προμηθεύουν τους μετανάστες και με χάρτες ώστε να μην χαθούν και επιστρέψουν στην Τουρκία. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί στον ορεινό όγκο του Έβρου σημάδια καθοδήγησης που έχουν βάλει οι διακινητές για να μην χάσουν οι μετανάστες τον δρόμο και επιστρέψουν στην Τουρκία.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν αναφέρει πως τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί η ροή των μεταναστών προς την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες στο κόκκινο είναι και η πολιτική αντιπαράθεση για τα περιστατικά με τος μετανάστες που έρχονται στη δημοσιότητα.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr