SOS από τους γονείς για τη βία μεταξύ ανηλίκων – Ζητούν αυστηρές ποινές για να φρενάρουν τον σχολικό εκφοβισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SOS από τους γονείς για τη βία μεταξύ ανηλίκων – Ζητούν αυστηρές ποινές για να φρενάρουν τον σχολικό εκφοβισμό

«Έχουμε θορυβηθεί πάρα πολύ» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου του Κορωπίου μετά το bullying που δεχόταν επί 3 χρόνια μαθητής

Κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να φρενάρουν τον σχολικό εκφοβισμό και να βάλουν τέλος στη βία μεταξύ ανηλίκων που βρίσκεται σε έξαρση καταβάλλουν οι γονείς. Τονίζοντας πως το φαινόμενο αποτελεί πλέον μάστιγα και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ζητούν να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους δράστες.

Σε συνέντευξή του στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» την Τετάρτη (22/11) ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου του Κορωπίου, Ιωάννης Γκιουλής μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εκφοβισμό παιδιού επί 3 χρόνια τόνισε: «Έχουμε θορυβηθεί πάρα πολύ.

Τα περιστατικά είναι πολλά και καθημερινά σε όλα τα σχολεία της χώρας, όχι σε εμάς, απλά εμείς είχαμε την δυνατότητα μαζί με άλλους γονείς να εκθέσουμε το πρόβλημα για να πιέσουμε να γίνει κάτι από τη μεριά της πολιτείας».

«Ζητάμε την καθημερινή παρουσία ψυχολόγου απ΄ την αρχή του έτους για να μπορούν τα παιδιά μας να υποστηρίζονται»

«Ο φόβος κρύβει πολλά πράγματα. Για τα 3 χρόνια βίας σε παιδί δεν είχαμε λάβει γνώση, το μάθαμε πρόσφατα. Για εμάς αυτά ξεκινούν από την οικογένεια την ίδια όμως και η ίδια η οικογένεια έχει βαλθεί από τις συνεχιζόμενες κρίσεις. Με τα παιχνίδια βίας προέρχονται πολλά από αυτά που συμβαίνουν. Εμείς παίζαμε σε μία αλάνα με το χώμα» δήλωσε.

«Αυτά ξεκινούν από το δημοτικό και διαρκούν 6 χρόνια τα περιστατικά απλά οι γονείς δεν εισακούονται. Ζητάμε την καθημερινή παρουσία ψυχολόγου απ΄ την αρχή του έτους για να μπορούν τα παιδιά μας να υποστηρίζονται, εφόσον υπάρχει το έλλειμμα από την οικογένεια» συμπλήρωσε ο Ιωάννης Γκιουλής.

«Ξεκινά από την οικογένεια, είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα»

«Είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Ξεκινά από την οικογένεια, παίζει ρόλο και ο εγκλεισμός ως ένα σημείο, και αν στο σπίτι υπάρχει “κρυφή” ενδοοικογενειακή βία, δηλαδή παραίτηση, βούλιαγμα, απουσία, εθισμοί, σιωπή, καυγάδες, τα παιδιά βλέπουν ότι δεν υπάρχει κάποιος για εκείνα», επεσήμανε από την πλευρά της η Κλινική Ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr