Σοβαρό ατύχημα με σκάφος για Τούρκο επιχειρηματία και τη σύζυγό του στη Λέρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό ατύχημα με σκάφος για Τούρκο επιχειρηματία και τη σύζυγό του στη Λέρο

Επιφανής Τούρκος επιχειρηματίας και η σύζυγός του τραυματίστηκαν σε ατύχημα στη Λέρο.

Ο Ali Sabanci και η σύζυγός του Vuslat Dogan Sabanci βρίσκονταν στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας, μεταδίδει το Bloomberg, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της εταιρείας του Τούρκου επιχειρηματία, της Esas Holding, «στις 24 Αυγούστου ο πρόεδρος της Esas Holding, Ali Sabanci, και η σύζυγός του Vuslat Dogan Sabanci είχαν ατύχημα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους». Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέροντας μόνο ότι και οι δύο λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren σημείωσε ότι ο Ali Sabanci τραυματίστηκε «σοβαρά» και ότι μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο Ali Sabanci είναι πρόεδρος της Esas Holding και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών Pegasus Hava Tasimaciligi AS.

Η οικογένεια του Sabanci ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας. Η σύζυγός του, Vuslat Dogan Sabanci, είναι κόρη του πρώην μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Aydin Dogan.

Η ανακοίνωση της εταιρείας του Τούρκου επιχειρηματία

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, το σκάφος τους προσέκρουσε στα βράχια. Το ζευγάρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου.

Εκεί υποβλήθηκε στις πρώτες επεμβάσεις, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μπόντρουμ, επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα. Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN Turk, το ζεύγος βρίσκεται τώρα σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη.

To τουρκικό μέσο αναφέρει: «Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο στην Ελλάδα, 7 άτομα τραυματίστηκαν όταν το ταχύπλοο σκάφος προσέκρουσε σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέρου και Λειψών λίγο πριν τα μεσάνυχτα, 2 σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λέρου για χειρουργική επέμβαση και οι τραυματίες είναι Τούρκοι πολίτες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr