Στα χέρια της Ασφάλειας Χαλκίδας δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν «ρημάξει» σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια της Ασφάλειας Χαλκίδας δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν «ρημάξει» σπίτια

Εξιχνιάστηκαν 33 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών σε σπίτια της Εύβοιας αλλά και περιοχών της Βοιωτίας και της Αττικής

Μετά από έρευνες μηνών από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάστηκαν 33 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών σε σπίτια της Εύβοιας αλλά και περιοχών της Βοιωτίας και της Αττικής.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε πλήρως η δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών, από σπίτια περιοχών της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Αττικής.

Η συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν συνολικά 10 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και να εξιχνιασθούν 33 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη τους δρούσαν σε περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, στο Σχηματάρι και στο Δήλεσι Βοιωτίας, καθώς και σε Αγριλέζα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Καπανδρίτι, Ωρωπό και Άγιο Στέφανο Αττικής.

Στην πρώτη συμμορία ταυτοποιήθηκαν 7 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο Αρχηγός, ενώ οι 3 απ΄ αυτούς είναι ήδη κρατούμενοι οι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε διαπράξει τουλάχιστον 25 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, μεταξύ των οποίων 5 κλοπές στη Δροσιά Χαλκίδας, 4 κλοπές στην Κάνηθο Χαλκίδας, 2 κλοπές στη Μόρφα Αυλίδας Χαλκίδας, 1 κλοπή και 1 απόπειρα κλοπής στο Βαθύ Αυλίδας Χαλκίδας και 1 κλοπή στην Ξηρόβρυση Χαλκίδας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα – τιμαλφή, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 74.000 ευρώ.

Στη δεύτερη συμμορία ταυτοποιήθηκαν 3 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας 2 τουλάχιστον ακόμη αγνώστων συνεργών τους.

Ενέχονται στην διάπραξη 8 κλοπών και 3 αποπειρών κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας και συγκεκριμένα:

  • 3 κλοπές στην Ξηρόβρυση Χαλκίδας,
  • 2 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών στον Άγιο Νικόλαο – Μπούρτζι Χαλκίδας,
  • 2 κλοπές στην Κάνηθο Χαλκίδας,
  • 1 κλοπή στη Δροσιά Χαλκίδας
  • 1 απόπειρα κλοπής στη Γλύφα Χαλκίδας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 18.400 ευρώ.

Επιπλέον, πέραν των δύο εγκληματικών ομάδων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας Ελληνίδας, για διακίνηση ναρκωτικών, για πράξεις που τέλεσε σε περιοχή της Αττικής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr