Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι Κρητικοί που επιτέθηκαν σε γερμανούς τουρίστες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι Κρητικοί που επιτέθηκαν σε γερμανούς τουρίστες

Γνωστοί στις αρχές οι δράστες της επίθεσης σε οικογένεια γερμανών στην Κρήτη
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των κρητικών που τραμπούκισαν οικογένεια γερμανών τουριστών στην Κρήτη.

Οι δύο «νταήδες» 38 και 36 ετών αντίστοιχα πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου κατηγορούμενοι για επίθεση σε γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 36χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ ο 38χρονος και πατέρας πέντε παιδιών αφέθηκε ελέυθερος.

Γνωστοί στις Αρχές οι δύο άντρες

Οι δύο άντρες στην κατάθεσή τους υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν και αντέδρασαν ενώ αρνούνται κατηγορηματικά την ορθότητα των όσων υποστήριξαν οι Γερμανοί τουρίστες. Οι ίδιοι μάλιστα, είπαν ότι δέχτηκαν χτυπήματα από τον έναν, που όπως αναφέρουν είναι μποξέρ και γι’ αυτό εκείνοι θέλησαν να απαντήσουν.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος τονίζει ότι γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς – όπως αναφέρεται – έσπασε το διάφραγμα.

Ποιοι είναι οι δυο δράστες

Οι ταυτότητές τους, στην περιοχή, ήταν κοινό…μυστικό, καθώς λίγο πολύ όλοι ήξεραν και συζητούσαν τα όσα έγιναν.

Οι φωτογραφίες των δραστών δεν άργησαν να δουν το «φως» της δημοσιότητας μιας και το ζήτημα πήρε διαστάσεις τόσο στη χώρα μας όσο και…στο εξωτερικό.

Στις φωτογραφίες που ανέβαζαν στο Facebook, πόζαραν με μαύρα γυαλιά και μπροστά σε όπλα. Ήταν γνώριμοι στους αστυνομικούς, με ποινικό παρελθόν. Ο ένας για συμπλοκές και ο δεύτερος για υποθέσεις ναρκωτικών. Κρήτη 1 Κρήτη 2

Το χρονικό του περιστατικού

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρει το dikaiologika.gr, όταν ένας πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του ηλικίας περίπου 25 ετών, είχαν νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοπόταμου, λίγο έξω από το Πέραμα. Εκεί, προσπέρασαν -νόμιμα- ένα αγροτικό στο οποίο επέβαιναν δύο Κρητικοί. Αυτό ήταν η αφορμή για να γίνουν έξαλλοι οι δύο ντόπιοι οι οποίοι κατευθείαν εμβόλισαν το αυτοκίνητο με το αγροτικό τους για να τρομοκρατήσουν τους ξένους. Οι Γερμανοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και ζήτησαν ευγενικά να σταματήσει για να ανταλλάξουν στοιχεία. Επί πολλή ώρα οι δύο άντρες συνέχιζαν να χτυπούν με το αγροτικό τους το ενοικιαζόμενο ΙΧ των Γερμανών και λίγο αργότερα οι δύο Κρητικοί προσπέρασαν το αυτοκίνητο των τουριστών.

Ωστόσο, το πρωτοφανές περιστατικό δεν τελείωσε εκεί, καθώς μετά από λίγο, και τα δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν. Ο ένας κρητικός, ο οδηγός του αγροτικού κατέβηκε από το όχημα με άγριες διαθέσεις και άρχισε να χτυπά τον έναν Γερμανό νεαρό που ήταν ο συνοδηγός. Τότε, ο αδερφός του βγήκε από το όχημα για να τον υπερασπιστεί. Όμως δεν έφτανε αυτό, καθώς ο Κρητικός συνοδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι 20 εκατοστών, γεγονός που τρομοκράτησε τους Γερμανούς οι οποίοι έτρεξαν να μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν άμεσα.

Η άγρια ​​καταδίωξη όμως ξεκίνησε και πάλι για τους άτυχους Γερμανούς της χώρας μας. Το αγροτικό συνέχισε να χτυπάει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και όταν τους προσπάθησαν κατευθείαν όπισθεν για να καρφωθεί η καρότσα του αγροτικού στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Οι επιβάτες όμως του οχήματος σώθηκαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί τουρίστες έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δράστες 

Την είδηση ​​για τον εντοπισμό των δύο ανδρών στην Κρήτη έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος με την ανάρτησή του. Σε αυτή σημειώνει πως «οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr