Στάσεις εργασίας σήμερα στα σχολεία – Δείτε τον λόγο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάσεις εργασίας σήμερα στα σχολεία – Δείτε τον λόγο

Ποιες βαθμίδες συμμετέχουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις ομοσπονδιών τους. Πόσες ώρες θα διαρκέσει και ποιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα επηρεαστούν.

Στάση εργασίας στα σχολεία προκήρυξε, για σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επικυρώνοντας τις όμοιες αποφάσεις των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, κηρύσσει τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις πρώτες ώρες του προγράμματος, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Τετάρτη 22/5/2024, ημέρα διεξαγωγής της “ελληνικής” PISA“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κρίνει ως παράνομη την στάση εργασίας. Να σημειώσουμε επίσης, ότι η διεξαγωγή των μαθημάτων θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή ή όχι του καθενός εκπαιδευτικού στην στάση εργασίας.

Οι Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα (PISA) είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από τις  9 το πρωί έως και τις  12:10′ το μεσημέρι,

Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν συνολικά 190’ ως εξής (με τη σειρά που αναφέρονται):

  • 75 ? η εξέταση στη Νεοελληνική Γλώσσα
  • 3 ?’ διάλειμμα
  • 75 ? η εξέταση στα Μαθηματικά και
  • 10 ? η συμπλήρωση των κοινωνικοδημογραφικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr