Νέο “μπλόκο” στους Δικαστές από το ΣτΕ για να οικοδομήσουν στις Ροβιές Ευβοίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο “μπλόκο” στους Δικαστές από το ΣτΕ για να οικοδομήσουν στις Ροβιές Ευβοίας

Κόκκινη» κάρτα έδειξαν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Για ακόμη μία φορά «Κόκκινη» κάρτα έδειξαν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που ζητούσε να εγκριθεί το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού της, έκτασης 106.802 τ.μ., στη θέση Κονταρράδες των Ροβιών  Ευβοίας.

Η πρώτη αρνητική ετυμηγορία ήταν το 2012, όταν το ΣτΕ είχε «κόψει» το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού (οικοπέδων) της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Τότε δεν είχε περάσει από έγκριση καθώς δεν είχε καταβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» η προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά.

Η δεύτερη άρνηση του ΣτΕ ήρθε το 2020 όταν επανακατέθηκε νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης β΄κατοικίας των δικαστών και εισαγγελέων στην εν λόγω περιοχή. Με γνωμοδότησή τους οι Σύμβουλοι της Επικρατείας απείχαν από την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του επίμαχου σχεδίου «έως ότου υποβληθούν από την διοίκηση συγκεκριμένα στοιχεία για την εν λόγω περιοχή».

Τον Ιούνιο του 2021 το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε και κόπηκε ως παράνομο αυτή τη φορά, καθώς στηρίχθηκε (έχει έρεισμα) στην  υπ΄ αριθμ. 6643/4170/2001 απόφαση γενικών κατευθύνσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία «κατά νόμο έχει παύσει να  ισχύει λόγω της έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) για  την περιοχή», ενώ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος συνοδεύεται από βεβαιώσεις οι οποίες εκδόθηκαν χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους το ήδη εκδοθέν ΓΠΣ.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr