ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέφανος Λάμπρου: Δίνει καθημερινά μάχη με τον “αόρατο εχθρό” ο Αλιβεριώτης γιατρός

«Έχουμε μείνει με ελάχιστα ψυχικά και σωματικά αποθέματα», δηλώνει ο Στέφανος Λάμπρου.
Στέφανος Λάμπρου: Δίνει καθημερινά μάχη με τον “αόρατο εχθρό” ο Αλιβεριώτης γιατρός

Ασφυκτική είναι η πίεση που εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας εξαιτίας του κορoνοϊού ενώ την αρνητική πρωτιά της Αθήνας συναγωνίζεται πλέον η Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία της οποίας σημειώνεται συνεχής αύξηση νέων εισαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα νοσοκομεία ξεκινούν την εφημερία χωρίς άδεια κρεβάτια ή μόνο με ελάχιστα τα οποία σε χρόνο ρεκόρ καλύπτονται.

Ένα από αυτά είναι το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στο οποίο εργάζεται ο γιατρός Στέφανος Λάμπρου ο οποίος δίνει καθημερινό αγώνα, βλέποντας αύξηση των περιστατικών COVID που έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε κάποια μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως ο αριθμός των διαθέσιμων κρεβατιών δεν επαρκεί με αποτέλεσμα αρκετοί ασθενείς να διασωληνώνωνται σε απλές κλίνες.

To Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Έλληνα γιατρό, ο οποίος χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στα νοσοκομεία. «Η κατάσταση στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Κρατικό Νίκαιας είναι τραγική. Είμαστε μονίμως γεμάτοι. Με βαριά περιστατικά και οι 3 μονάδες covid που έχουν δημιουργηθεί. Μέχρι κάθε γενική εφημερία αδειάζουμε και διακινούμε ελάχιστα περιστατικά έχοντας ελάχιστα κρεβάτια διαθέσιμα για την γενική και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά από άλλες κλινικές φτάνουμε την ημέρα της γενικής εφημερίας και γεμίζουμε κατευθείαν. Και πολλά από τα περιστατικά αυτά που έρχονται στην γενική ξεμένουν και μπαίνουν στην βραχεία νοσηλεία γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι για να νοσηλευτούν, περιμένοντας μέχρι να αδειάσει κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτήθηκε, για το αν το Σύστημα Υγείας θα αντέξει την πίεση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία της χώρας, λέγοντας πως, «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει πολύ οριακά και πολλές φορές να ξεπερνά τα όρια του. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είμαστε στα όρια μας όλοι. Έχουμε μείνει με ελάχιστα ψυχικά και σωματικά αποθέματα. Παλεύουμε για όλους τους ασθενείς μας μέρα νύχτα 24ώρες το 24ώρο και πολλές φορές να το ξεπερνάμε, με τον ίδιο φόβο και άγχος που έχουν και εκείνοι αλλά και οι συγγενείς των ασθενών. Κάθε εξιτήριο που δίνουμε όμως, το χαμόγελο και η χαρά που κερδίζουμε είναι η ανάσα και η δύναμη που μας δίνει να συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι τέλους».

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ Το σύστημα υγείας της Αττικής πιέζεται περισσότερο ώρα με την ώρα, με τις κενές κλίνες ΜΕΘ να είναι πια ελάχιστες. Ο Στέφανος Λάμπρου, αναφέρει πως στο Κρατικό Νίκαιας υπάρχουν διασωληνωμενά περιστατικά εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους.

«Οι ΜΕΘ κλίνες είναι γεμάτες όλες. Και σήμερα φεύγοντας από το νοσοκομείο δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι δυστυχώς. Υπάρχουν διασωληνωμενά περιστατικά εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και στο νοσοκομείο μας αλλά και σε άλλα νοσοκομεία που δυστυχώς παραμένουν περισσότερο καιρό από όσο πρέπει γιατί δεν υπάρχει ΜΕΘ κλίνη. Έχουμε δει αυτή την βδομάδα που πέρασε όμως μια πτώση όσο αναφορά τις διασωληνώσεις αλλά μπορεί να είναι και συγκυριακό. Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι η επόμενη μέρα και βδομάδα. Η μάχη είναι καθημερινή, μονίμως δύσκολη και απρόβλεπτη».

Κλείνοντας απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες, τονίζοντας πως, «θέλω να πω στο κόσμο να προσέχει παρά πολύ, να μην θεωρεί ότι είναι απλά μια ίωση που θα περάσει. Κάποιος μπορεί να το περάσει σαν ίωση αλλά αυτόν που θα κολλήσει να το περάσει αρκετά πιο βαριά. Είναι απρόβλεπτο και τρομάζει. Το βλέπουμε καθημερινά στο νοσοκομείο και με πολύ νεαρές ηλικίες. Και τώρα που θα ανοίξει η αγορά θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα προφύλαξης και να είναι πιο προσεκτικός. Θέλει υπομονή και καταλαβαίνω την αγανάκτηση, όλοι μας έχουμε κουραστεί αλλά πλησιάζουμε στο τέλος θέλω να πιστεύω και θα τα καταφέρουμε. Και εννοείται ΕΜΒΟΛΙΟ. Όλοι μας θα πρέπει να εμβολιαστούμε. Είναι η λύση και είναι η λύση από «αρχαιοτάτων» χρόνων. Όλα τα βιβλία μιλάνε για τα εμβόλια και την προσφορά τους. Όπως επίσης σε όλα τα φάρμακα και σε όλα τα εμβόλια πάντα αναφέρονται οι παρενέργειες. Να μην φοβάται και να μην τρομάζει ο κόσμος. Δεν ξανά ανακαλύψαμε την “πυρίτιδα”. Δεν μπορεί να ακυρώνετε ένα εμβόλιο για κάποιες παρενέργειες σε πολύ μικρό ποσοστό ενώ αποδεδειγμένα δουλεύει σε εκατομμύρια ανθρώπους. Εύχομαι κουράγιο, υπομονή, δύναμη και μια καλύτερη υγεία σε όλους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ