Στη Διεύθυνση Δασών Ευβοίας ο Θανάσης Ζεμπίλης: Ενημερώθηκε για δασικούς χάρτες και αντιπλημμυρικά έργα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Διεύθυνση Δασών Ευβοίας ο Θανάσης Ζεμπίλης: Ενημερώθηκε για δασικούς χάρτες και αντιπλημμυρικά έργα

Την Διεύθυνση Δασών Ευβοίας επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, προκειμένου να ενημερωθεί για τους δασικούς χάρτες και τα αντιπλημμυρικά έργα

Την Διεύθυνση Δασών Ευβοίας επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Ξηρογιάννη και την Υποδιευθύντρια κα Δέσποινα Κομίλη, για ζητήματα που σχετίζονται με την διαδικασία αναμόρφωσης των δασικών χαρτών, τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα της Βόρειας Εύβοιας.

Αρχικώς, συζητήθηκε το θέμα των καθυστερήσεων στην εξέταση των αντιρρήσεων για την αναμόρφωση των δασικών χαρτών. Ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα, καθώς τα διαφιλονικούμενα ακίνητα δεν μπορούν να μεταβιβαστούν. Σύμφωνα με τα στελέχη της Δ/νσης Δασών, η καθυστέρηση οφείλεται στα προβλήματα σύστασης επιτροπών αξιολόγησης των αντιρρήσεων, που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε καθυστερήσεις και έχει οδηγήσει στη συσσώρευση περίπου 8.000 εκκρεμών υποθέσεων.

Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών και των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στη Βόρεια Εύβοια. Ως προς τα αντιδιαβρωτικά έργα, ο Βουλευτής Ευβοίας στάθηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει, καθώς στη Λίμνη έχει ολοκληρωθεί το 100%, ενώ στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού το 70% του έργου. Για τα 8 συνολικά αντιπλημμυρικά έργα στη Βόρεια Εύβοια, τα 4 που βρίσκονται στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας έχουν ξεκινήσει, ενώ για το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού έχουν ξεκινήσει τα δύο εξ αυτών και τα υπόλοιπα δύο θα συμβασιοποιηθούν σύντομα. Ειδικότερα, τα ποσά, τα οποία  έχουν εγκριθεί για τα συγκεκριμένα δύο αντιπλημμυρικά έργα ανέρχονται στα 3,7 εκ. για τον Ξηριά, 2,6 εκ. για τις Γούβες, ενώ τα έργα στα Βασιλικά ενισχύθηκαν με το ποσό των 350.000 ευρώ.

Περαιτέρω, ο Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε το μείζον ζήτημα των ασφαλιστικών χρεώσεων για τους δασεργάτες, όπως και διαδικαστικά θέματα για το 7ετές Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους δασεργάτες (ρητινοκαλλιεργητές) που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων και τα περιαστικά δάση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Χαλκίδα έχει αρκετούς λόφους και λοφίσκους περιμετρικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου. Η δάσωση ή αναδάσωση περιαστικών τόπων αφενός αναβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον και αφετέρου βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θα πρέπει, συνεπώς, να εκπονηθούν ειδικές μελέτες αναδάσωσης, όπου δεν επαρκεί η φυσική αναδάσωση, αλλά  και δάσωσης περιοχών, με σκοπό την επέκταση και βελτίωση των δασικών πόρων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr