Στιγμές τρόμου για 13χρονη – Δέχθηκε επίθεση από σκύλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στιγμές τρόμου για 13χρονη – Δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Ο σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε την μαθήτρια, που σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων

Σε σοκ βρίσκεται ένα 13χρονο κορίτσι από το Βελεστίνο, που δέχθηκε επίθεση από ένα αγριεμένο σκύλο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το ανήλικο κορίτσι επέστρεφε σπίτι με τα πόδια σε κεντρικό δρόμο του Βελεστίνου όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από τον σκύλο. Ο σκύλος την πέταξε κάτω και άρχισε να την δαγκώνει με την ίδια να καλεί σε βοήθεια.

Το κορίτσι σώθηκε από περίοικους που άκουσαν τις φωνές της και έσπευσαν να βοηθήσουν. Η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου από τον πατέρα της με ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί περιποιήθηκαν το τραύμα που έφερε στο γόνατό της και χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή.

Ο πατέρας της 13χρονης μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και κατήγγειλε το περιστατικό, ζητώντας να καταγραφεί η αναφορά του στο βιβλίο συμβάντων.

«Το παιδί μας είναι κατατρομαγμένο. Είναι ένα θαρραλέο παιδί που κυκλοφορεί μόνο του για να πάει στο φροντιστήριο και από την ώρα που έγινε αυτό φοβάται να βγει έξω. Το σκυλί που της επιτέθηκε ήταν αγριεμένο. Ευτυχώς που δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός να τρέχουμε και να μην φτάνουμε», επισήμανε η μητέρα της ανήλικης μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ενώ έκανε παράλληλα λόγο για αγέλες σκύλων που έχουν καταστεί «φόβος και τρόμος» στην περιοχή.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό καθώς όπως τονισε ο σκύλος δεν ήταν αδέσποτος.

«Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 14/03/2024 αφορά σκύλο, ο οποίος είναι δεσποζόμενος (τσιπαρισμένος) και έχει εγκαταλειφθεί. Η ευθύνη ανήκει εξ΄ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τον έχει εγκαταλείψει και, ήδη, ο ιδιοκτήτης έχει εντοπιστεί» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr