Στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Λιγνάδης: Μηνύει τον Αιγύπτιο που τον κατήγγειλε για βιασμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Λιγνάδης: Μηνύει τον Αιγύπτιο που τον κατήγγειλε για βιασμό

Ψευδή κατάθεση ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης ότι έδωσε ο νεαρός που κατήγγειλε τον βιασμό του από τον Λιγνάδη το 2015

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε στην «αντεπίθεση» σε βάρος του δεύτερου ατόμου που τον κατήγγειλε για βιασμό

Στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του δεύτερου ατόμου που τον κατήγγειλε προχώρησε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του νεαρού Αιγύπτιου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη το καλοκαίρι του 2015 στην Επίδαυρο, υποβλήθηκε μήνυση με την οποία ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης τον εγκαλεί για ψευδή κατάθεση στο ακροατήριο.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη να παραδοθεί στο δικαστήριο το κινητό του νεαρού Αιγύπτιου. «Κατάσχονται από το δικαστήριο τα πειστήρια που αφορούν στο έγκλημα, η κατηγορία εδώ είναι βιασμός κατά συρροή, τίθενται σαφώς ζήτημα απορρήτου της επικοινωνίας, η άρση απορρήτου γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες κακουργηματικές πράξεις. Εν προκειμένω, δεν εκκρεμεί κάτι τέτοιο εις βάρος του προσώπου που ζητείται η κατάσχεση κινητού. Επομένως θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα» είπε ο εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται, ότι η πλευρά Λιγνάδη ζητεί να «ανοίξει» το τηλέφωνο του μάρτυρα, ώστε να περιληφθούν στη δικογραφία οι επικοινωνίες και άλλο ψηφιακό υλικό που είναι αποθηκευμένα σε αυτό από την έναρξη της δίκης και μετά. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εξέταση του νεαρού Αιγύπτιου από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στον μάρτυρα.

Αλέξης Κούγιας: Επί πέντε μήνες δεν έχετε καμία επικοινωνία μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό και θεωρούσατε ότι είστε μαζί;
Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος. Δεν υπήρχε ποτέ το «χωρίζουμε».

Αλέξης Κούγιας: Γιατί μείνατε με τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί πήγατε στον Λιγνάδη; Γιατί δεν πήγατε στον φίλο σας;
Μάρτυρας: Γιατί ο κατηγορούμενος μου ήρθε πρώτος στο μυαλό.

Αλέξης Κούγιας: Σε αυτή τη φωτογραφία, ο Λιγνάδης είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, έχετε δει την έκφραση σας; Αυτή η φωτογραφία είναι πέντε μήνες μετά το φερόμενο βιασμό σας;
Μάρτυρας: Βλέπω έναν άνθρωπο που ήταν πολύ ερωτευμένος και δεν τον ένοιαζε πλέον να πάει στο καμαρίνι του βιαστή του να του χαμογελάει και να φωτογραφίζεται.

Αλέξης Κούγιας: Εσείς, εάν σας έλεγε ο Λιγνάδης ότι «είμαστε μαζί» θα κάνατε καταγγελία για βιασμό;
Πρόεδρος: Είναι υποθετική ερώτηση, μην απαντάτε.

Αλέξης Κούγιας: Εάν δεν υπήρχε ο Κυπαρισσόπουλος και Κουρτέση θα κάνατε καταγγελία;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr