Στην απεργία της 6ης Απριλίου συμμετέχει η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην απεργία της 6ης Απριλίου συμμετέχει η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας

Ανακοίνωση κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση στην Χαλκίδα

Ανακοίνωση κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση στην Χαλκίδα στις 6 Απριλίου εξέδωσε η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας.

«ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στην Ε-FOOD, στα Πετρέλαια Καβάλας, στα μπλόκα των αγροτών, σε κάθε χώρο που φούντωσε το προηγούμενο διάστημα η φωτιά της διεκδίκησης. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα  ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι σε καμία ιμπεριαλιστική δολοφονική μηχανή.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βιώνουν τη βαρβαρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα των λαών για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πόλεμο.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ

ΣΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Δεν ανεχόμαστε να ματώνουμε για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και σπρώχνουν τη χώρα στην πολεμική εμπλοκή.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί :

Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς.

Στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά, ακανόνιστα, ή εξουθενωτικά ωράρια, την τηλεργασία, που εξαφανίζουν τον ελεύθερο μας χρόνο, που τσακίζουν στην σωματική και ψυχική μας υγεία, που κατακερματίζουν την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή.

Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρος με τον πόλεμο, και τσακίζει το εισόδημά μας, με τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τους απλησίαστους λογαριασμούς ενέργειας.

Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό. Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε γιατρούς και εξετάσεις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας.

Μπροστά στον ανελέητο βομβαρδισμό τους, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τη δική μας αντεπίθεση.  Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν  και μας στερούν  ΝΑΤΟ,  Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Απαιτούμε:

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας – Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.

Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Κατάργηση  του  Ειδικού  Φόρου  Κατανάλωσης και  του ΦΠΑ  σε  πετρέλαιο, βενζίνη,  φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα  στην πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr