Στήριξη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στονδίκαιο αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ακραίο, μονομερές σχέδιο νόμου το οποίο:

Υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
Διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων μας με τις ελεύθερες, αναιτιολόγητες απολύσεις, τη βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, την απόσυρση κάθε εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας που μοιραία θα οδηγήσει σε όξυνση της «μαύρης»εργασίας
Θέτει μείζον θέμα νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών, άρα και της ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους μαθητές
Εισάγει παραθεσμικές διαδικασίες τιμωρητικήςαξιολόγησης
Νομιμοποιεί την παραπαιδεία μέσα στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα

Είναι προφανές ότι από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν ευνοείται το δημόσιο συμφέρον, η κοινωνία, οι μαθητές ή οι εργαζόμενοι, αλλά μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Φοβούμαστε, ωστόσο, ότι η εξυπηρέτηση των εργοδοτικών αιτημάτων δεν αποτελεί τη μοναδική στόχευση του σχεδίου νόμου. Η πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας ενδέχεται να αποτελεί «λαγό» για ανάλογες δυσμενείς ρυθμίσεις σε ολόκληρο τον χώρο της εκπαίδευσης με στόχο να υποβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο και ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε αυτό.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο που αποτελεί «δώρο» στους σχολάρχες και πλήγμα στον χώρο της Παιδείας. Ζητάμε να ξεκινήσει διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα, από μηδενική βάση, με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς θα πρέπει να συζητηθούν ζητήματα της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από τα ιδιωτικά σχολεία και της επανεξέτασης του τρόπου πιστοποίησης των μαθητών τους, ώστε να διαφυλαχθεί η διαφάνεια και να προστατευθεί το 94% του μαθητικού δυναμικού της χώρας, το οποίο φοιτά στα δημόσια σχολεία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει όλες τις αγωνιστικές δράσεις της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και καλεί το σύνολο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να σταθεί αγωνιστικά στο πλευρό των συναδέλφων μας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr