ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο σπίτι για τους κατάκοιτους

Στην εθνική επιχείρηση εμβολιασμών «Ελευθερία» για το πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά για το και πώς θα ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού κατ' οίκον με το εμβόλιο της Johnson & Johnson μίλησε ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης
Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο σπίτι για τους κατάκοιτους

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαΐου θα μπορούν να εμβολιάζονται στο σπίτι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μέχρι αυτή την ώρα όπως σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό περίπου 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών, με την πλατφόρμα να βρίσκεται μόλις μερικές ώρες ανοικτή, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 30-39, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι έχουν εγγραφεί περίπου 120.000 πολίτες, ενώ πάνω από 5.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι οι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson
με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Μιλώντας για την μερική άρση των μέτρων του lockdown κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα. «Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη» σημείωσε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ