Στο φράγμα των Μανικίων η Αγιοστρατίτη – Τι λέει η πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τη μελέτη που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο φράγμα των Μανικίων η Αγιοστρατίτη – Τι λέει η πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τη μελέτη που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο

Στο φράγμα των Μανικίων βρέθηκε σήμερα η πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας η οποία μαζί με τους συνεργάτες της χρηματοδότησε το συγκεκριμένο έργο.

Δείτε τι λέει σήμερα κατά την επίσκεψή της η Βούλα Αγιοστρατίτη:

….πριν από τρία χρόνια σε Επιμελητηριακο Συμβούλιο στα Κριεζα, με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Λαγώνικος …θα έρθουν στο Συμβούλιο, δύο Γάλλοι, θέλω να τους ακούσεις, είναι σημαντικό για την περιοχή της Κύμης και της Καρύστου….
Γάλλοι αναρριχητές είχαν ανακαλύψει τους βράχους πάνω από το χωριό Μανίκια, Κύμης.
Η περιοχή μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο προορισμό για τους λάτρεις τηςαναρρίχησης.
Δύο καθηγητές και μια ομάδα φοιτητών του Γαλλικού πανεπιστημίου του Πο ,ξεκίνησαν την εκπόνηση μελέτης για την δημιουργία ενός αναρριχητικου χάρτη ώστε να ενταχθεί η Κύμη στις δράσεις αυτές, με την δημιουργία πεδίων αναρρίχησης, περιπατητικων μονοπατιών και διαδρομών ποδηλάτων βουνού.
Για την περιοχή της Καρύστου, καταδύσεις και διαδρομές ποδηλάτων.
Το Επιμελητήριο χρηματοδότησε την μελέτη …το πίστεψα,το υποστήριξα μαζί με τους συνεργάτες μου ….και σήμερα χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα από κοντά τα πρώτα αποτελέσματα.
Έχουν δημιουργηθεί περίπου 300 πίστες, οι γάλλοι συνεχίζουν, η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι μεγάλη και ελπίζουν ότι τον Απρίλιο θα είναι έτοιμοι για ένα μεγάλο φεστιβάλ με τους καλύτερους αναρριχητές του κόσμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr