«Στο κάδρο» της ΕΛ.ΑΣ. οι πρώτοι ύποπτοι για τον βασανισμό του Ολιβερ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στο κάδρο» της ΕΛ.ΑΣ. οι πρώτοι ύποπτοι για τον βασανισμό του Ολιβερ

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα σκυλί που δεν ήταν επιθετικό, το γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Αράχωβα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τη βάναυση κακοποίηση του χάσκι «Όλιβερ» στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σήμερα οι αστυνομικοί ήρθαν εκ νέου σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του σκύλου (ο οποίος είχε δώσει και προ ημερών κατάθεση) αλλά και με κατοίκους της περιοχής για τους οποίους υπήρχε η «εικόνα» ότι θα μπορούσαν να έχουν δει κάτι. Επίσης, έγινε εκ νέου προσπάθεια συλλογής υλικού από κάμερες ασφαλείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει υλικό από κάμερες καταστημάτων, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί προσώρας κάποιο καρέ που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής δεν επιβεβαιώνουν την αρχική αναφορά ότι το χάσκι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Η κτηνιατρική πραγματογνωμοσύνη του νεκρού ζώου είχε παραγγελθεί στις 28 Νοεμβρίου 2023 και την ανέλαβε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής/Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βοιωτίας. Υπενθυμίζεται ότι ο «Όλιβερ» πέθανε στις 9.00 της 28ης Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα σκυλί που δεν ήταν επιθετικό, το γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Αράχωβα, ενώ εκτιμάται ότι ο κακοποιητής ή οι κακοποιητές είναι άνθρωποι που έχουν «δεσμούς» με την περιοχή. Με δεδομένο ότι οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κακοποιητές ζώων είναι άτομα με ροπή στο έγκλημα, οι αστυνομικοί αναζητούν άτομα με ποινικό παρελθόν και συγκεκριμένα με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας, σε μία προσπάθεια να σχηματιστεί ένας πρώτος κύκλος εν δυνάμει υπόπτων.

Ο δράστης ή οι δράστες σε περίπτωση σύλληψης θα είναι αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια και χρηματική ποινή έως 50.000.

Πρόκειται για το νόμο 4830/2021, ο οποίος προβλέπει ότι ο βασανισμός ζώου και η εσκεμμένη πρόκληση πόνου είναι κακούργημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

IEIDISEIS

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr