Στο τραπέζι διόδια στο κέντρο της Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τραπέζι διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Στην εφαρμογή του μέτρου του Δακτυλίου αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, διευκρίζοντας ότι ελεύθερα θα κινούνται αποκλειστικά τα υβριδικά και euro 6 οχήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως με αυτό τον τρόπο  θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο, ενω προανήγγειλε και τη διεύρυνση σταδιακά των ορίων του μικρού δακτυλίου.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας – μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού.

Προανήγγειλε, τέλος, τη σταδιακή λήψη και άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Όσον αφορά την κατάσταση στα ΜΜΜ, ο υπουργός τόνισε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε ένα στάδιο προσαρμογής, ενώ ανέφερε ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά για αύξηση των λεωφορείων.

Πώς θα λειτουργήσει ο Δακτύλιος

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας – που ενεργοποίεται στις 25 Οκτωβρίου – θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, πραγματοποιείται ήδη μελέτη για να επαναπροσδιοριστούν τα γεωγραφικά όρια του Δακτυλίου, καθώς ενδεχομένως να «ανοίξει» ο κύκλος του.

Αλλάζει το ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων

Σημειώνεται πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα αναπροσαρμοστεί και το ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επηρεάζει σημαντικά το επίπεδο της συμφόρησης στην πρωτεύουσα.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με την Ελληνική Αστυνομία, βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο αναπροσαρμογής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr