Συγκίνησαν οι μαθητές στην Εύβοια: Παρέλασαν με μαύρη κορδέλα για την τραγωδία των Τεμπών
Ειδησεις ευβοια

Συγκίνησαν οι μαθητές στην Εύβοια: Παρέλασαν με μαύρη κορδέλα για την τραγωδία των Τεμπών

Με μαύρες κορδέλες, μαύρα περιβραχιόνια και κονκάρδες παρέλασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Εύβοια.

Μαθητές στην Αρτάκη Ευβοίας φόρεσαν μαύρη κορδέλα στο πέτο και μαύρα περιβραχιόνια για να εκφράσουν τη θλίψη και τον σεβασμό στους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη.

Μαθητές πολλών Γυμνασίων και Λυκείων έκαναν παρέλαση φορώντας μαύρη κορδέλα στο πέτο και μαύρα περιβραχιόνια, εκφράζοντας το πένθος και τη θλίψη που αισθάνονται ύστερα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που συγκλόνισε όλον τον κόσμο.

Χαλκίδα: Πλήθος κόσμου στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Η παρέλαση, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 με τους παραδοσιακούς συλλόγους ενώ ακολουθούν οι μαθητές, από όλα τα σχολεία της Χαλκίδας.

Με κάθε λαμπρότητα, τιμάται στην πόλη του Χαλκίδας η εθνική μας επέτειος του 1821.

Πλήθος πολιτών, εκμεταλλευόμενοι τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Την μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γεώργιος Κελαϊδίτης στην έδρα της Π.Ε. Εύβοιας. 

Το μήνυμα Μητσοτάκη μετά την παρέλαση και η αναφορά στα Τέμπη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο διπλός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού.

Η σημερινή ημέρα, όμως, είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες, για τους άντρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην εθνική άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr