Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που σκοτώθηκε στην Εύβοια: «Αν φορούσε παπούτσια ίσως να ζούσε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που σκοτώθηκε στην Εύβοια: «Αν φορούσε παπούτσια ίσως να ζούσε»

Σοκάρει η αποκάλυψη για το βρέφος που βρήκε φριχτό θάνατο από ηλεκτροπληξία στο Αργυρό Εύβοιας

Δεν έχει περάσει ακόμα το σοκ για τους κατοίκους του Αργυρού Εύβοιας μετά την είδηση για τον τραγικό θάνατο που βρήκε το μόλις 10 μηνών βρέφος από ηλεκτροπληξία

Το μωράκι μόλις είχε μάθει να περπατάει και όπως είχε πει και ο πατέρας του ήταν στα πρώτα-πρώτα βήματά του, αφού μόλις είχε σταματήσει να μπουσουλάει, ενώ ανατριχιαστική είναι η αποκάλυψη της μητέρας του βρέφους στην εκπομπή LIVE NEWS, πως αν η μικρούλα φορούσε παπούτσια ίσως σήμερα να ζούσε.

«Μου είπαν ότι επειδή δεν φόραγε παπούτσια έπαθε γείωση, κάπως το είπαν, αν φόραγε παπούτσια δεν θα το χτύπαγε το ρεύμα. Ήταν ξυπόλητο μου είπαν και γι’ αυτό το χτύπησε. Τώρα περπάτησε, τώρα, τώρα, δεν μπορούσε με παπούτσια», είπε η μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα εξήγησαν στην ίδια εκπομπή ειδικοί  για το τι ακριβώς συνέβη στο 10 μηνών κοριτσάκι τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έβαλε το δάχτυλό του ανάμεσα σε ένα αντικουνουπικό και την πρίζα ήταν αρκετά για να προκληθεί ηλεκτροπληξία.

«Αυτό που προφανώς έγινε τα δάχτυλα του παιδιού ήρθαν σε επαφή με τον ηλεκτρισμό από την συσκευή. Ήταν ξυπόλυτο, έκλεισε κύκλωμα με τη γη και έπαθε ηλεκτροπληξία. Είναι ο ορισμός της ηλεκτροπληξίας», δήλωσε ο ηλεκτρολόγος Άγγελος Κοντουργιάννης.

Οι γονείς του βρέφους δεν μπορούν να συνέλθουν από την στιγμή που έμαθαν πως αν το παιδί τους φορούσε παπούτσια μέσα στο σπίτι ίσως και να ζούσε σήμερα.«Αν δεν έχεις επαφή με τη γη δεν κλείνει το κύκλωμα με τη γη, οπότε νιώθεις ναι μεν το ρεύμα αλλά δεν σκοτώνεσαι. Οπότε πολύ πιθανόν αν φορούσε παπούτσια να είχε σωθεί», τόνισε ο κ. Κοντουργιάννης.

«Το ρεύμα διαπερνάει την συσκευή, περνάει στο σώμα και πάει στη γη. Εκείνη τη στιγμή η καρδιά παθαίνει σοκ. Επέρχεται η κολπική μαρμαρυγή και ο άνθρωπος πεθαίνει».

Γιατροί από το κέντρο υγείας Αλιβερίου εξηγούν στο LIVE NEWS πως σε τέτοιες περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας το μοιραίο είναι αναπόφευκτο.

«Είχαν νεκρωθεί τα εγκεφαλικά του κύτταρα. Δεν ξέρω αν υπήρχε και γιατρός επί τόπου εκείνη την ώρα αν θα μπορούσε να κάνει κάτι».

«Ήταν στο στάδιο που σηκωνόταν… Από μπουσούλημα πήγαινε στο σήκωμα. Έβαλε τα δάχτυλά της σ’ ένα αντικουνουπικό χώρου, πετάχτηκε πίσω το παιδί, την τράβηξε η γυναίκα μου, με πήρε τηλέφωνο, το φέραμε στο κέντρο υγείας, ανέπνεε, τελικά βγαίνει έξω ο γιατρός και μου λέει “τέρμα. Ήταν ακαριαίο φίλε”», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Αφού ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στο βρέφος θα τελεστεί και η κηδεία του, ενώ όλο το χωρίο έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς πρόκειται για την μοναδική οικογένεια που έχει παραμείνει στο χωριό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr