Συγκλονίζει ο πατέρας του Γιώργου που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Πήγε να πάρει νερό από το κυλικείο και δεν γύρισε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του Γιώργου που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Πήγε να πάρει νερό από το κυλικείο και δεν γύρισε»

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των ανθρώπων που είδαν σε μια στιγμή να ανατρέπονται οι ζωές τους, να χάνουν τα παιδιά τους στο δυστύχημα των Τεμπών, ακριβώς έναν χρόνο πριν.

Ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Λυσίμαχος Παπάζογλου, που έχασε τον 22χρονο γιο του, φοιτητή στο ΑΠΘ, στα Τέμπη, μίλησε στο Voria και στην Ισμήνη Μπαλαλέ και συγκλόνισε με την περιγραφή του για εκείνο το βράδυ, που έχασαν το παιδί τους.

Η ανατριχιαστική περιγραφή του πατέρα του Γιώργου που σκοτώθηκε στα Τέμπη

«Δεν πιστεύουμε ότι το παιδί έχει φύγει» είπε στην αρχή ο κ. Παπάζογλου, και περιέγραψε το εφιαλτικό εκείνο βράδυ:

«Δεν είχαμε κοιμηθεί και μας πήρε τηλέφωνο φίλος του γιου μου από την Ολλανδία, που τον είχε καλέσει η φίλη του γιου μας που ήταν μαζί στο τρένο, αλλά δεν ήξερε το τηλέφωνό μας για να μας πει ότι ψάχνουν τον Γιώργο και δεν απαντάει. Μας είπε ότι εκτροχιάστηκε το τρένο, αυτή ήταν έξω και ο Γιώργος είχε πάει να πάρει νερό και δεν γύρισε. Το τηλέφωνό του δεν απαντούσε και μετά νεκρώθηκε. Φύγαμε για Λάρισα… Στον δρόμο ακούγαμε τις ειδήσεις, που έλεγαν ένας νεκρός, δύο νεκροί, πέντε νεκροί, δέκα νεκροί. Πήγαμε στη Λάρισα και βλέπαμε τα ασθενοφόρα να έρχονται με πτώματα. Πήγαμε στο Πανεπιστημιακό, όπου εκεί μας ανακοίνωσαν τη λίστα με τους τραυματίες. Εκεί δεν ήταν το παιδί. Στις 2 η ώρα μάς είπαν δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, αυτοί ήταν. Μετά μας πήγαν σε ένα ξενοδοχείο και περιμέναμε την ταυτοποίηση».

Ο Γιώργος Παπάζογλου, όπως και πολλοί άλλοι από τους 57 νεκρούς του τρένου, ήταν στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ζητώντας απόδοση ευθυνών και λέγοντας ότι θέλει να διαλευκανθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr