Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που πέθανε επειδή πνίγηκε από το γάλα του: «Ήταν εγκληματική αδιαφορία»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που πέθανε επειδή πνίγηκε από το γάλα του: «Ήταν εγκληματική αδιαφορία»

«Με ρωτούσαν γιατί έφερα το παιδί στο νοσοκομείο ενώ ήταν υγιέσταστο κι έπειτα μας ενημέρωσαν ότι πέθανε», αναφέρει ο πατέρας του νεογνού που έχασε τη ζωή του από εισρόφηση γάλακτος στο Νοσοκομείο Παίδων.

Συγκλονίζει η ιστορία με νεογέννητο που πέθανε σε ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής, καθώς το βρέφος μόλις λίγων ημερών κατέληξε επειδή πνίγηκε με το γάλα του.

O πατέρας του παιδιού καταγγέλλει ότι περίμεναν να πάρουν εξιτήριο, καθώς το παιδί όπως τους έλεγαν ήταν καλά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τον Αύγουστο του 2021 οι γονείς με το βρέφος – μόλις μερικών ημερών- είχαν επισκεφθεί το νοσοκομείο, γιατί το μωρό είχε ταχύπνοια. Εκεί φαίνεται ότι κόλλησε ένα μικρόβιο, έγινε η απαραίτητη θεραπεία και την ημέρα που θα έπαιρνε εξιτήριο το μωρό, οι γονείς ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού.

Όπως σημείωσαν η δικηγόρος και ο τεχνικός σύμβουλος του παιδιού, το παιδί πήγε στο νοσοκομείο για ένα απλό φύσημα, το οποίο μάλιστα έκλεινε, ενώ καταγγέλλουν εγκληματική αδιαφορία – κι όχι ιατρική αμέλεια – γιατί δεν υπήρχε καμία επίφλεψη στη ΜΑΦ και καμία εποπτεία του μόνιτορ.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του βρέφους είπε ότι η διευθύντρια της κλινικής παραδέχτηκε ότι υπήρξε εισρόφηση γάλακτος. «Ήταν κλινικά νεκρό το παιδί για δύο ημέρες και στις 13 Αυγούστου απεβίωσε», αναφέρει.

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο είδα πολλούς γονείς αναστατωμένους να φωνάζουν για διάφορα θέματα. Οι νοσηλευτές δεν μου έδιναν απαντήσεις για όσα ρωτούσα. Όταν νοσηλεύτηκε το παιδί μου, με έπαιρναν τηέφωνο και μου έλεγαν “γιατί μας φέρατε το παιδί είναι υγιέστατο” και μετά με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι το παιδί μου είναι νεκρό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr