Συγκλονίζει πολυτραυματίας των Τεμπών: «Βγήκα από μια χαραμάδα και έπεσα πάνω στις ράγες του τρένου» (videos)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει πολυτραυματίας των Τεμπών: «Βγήκα από μια χαραμάδα και έπεσα πάνω στις ράγες του τρένου» (videos)

Στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, η Ντίνα Μαγδαλιανίδη αναφέρθηκε στη ζωή της πριν από το δυστύχημα, αλλά και το πώς αυτή άλλαξε δραματικά το βράδυ της σύγκρουσης.

Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε και τα τραύματά της -ψυχικά και σωματικά- μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε η πολυτραυματίας Ντίνα Μαγδαλιανίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που «πάγωσε» όλη τη χώρα, την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, η Ντίνα Μαγδαλιανίδη αναφέρθηκε στη ζωή της πριν από το δυστύχημα, αλλά και το πώς αυτή άλλαξε δραματικά το βράδυ της σύγκρουσης.

«Οι πρώτες μου σκέψεις, όπως και στο ατύχημα, ήταν η οικογένειά μου… Την ώρα της συντριβής θυμάμαι απλά να σκίζω πολύ έντονα το φρύδι και να σπάω το πόδι μου και να πέφτω προς τα κάτω… Επειτα, το βαγόνι διαλύεται… Προσπάθησα να βγω όταν ξύπνησα, γιατί είχα λιποθυμήσει σε κάποιο σημείο. Βγήκα και έπεσα πάνω σε σίδερα με τα πόδια και σύρθηκα προς ένα χωράφι εκεί πέρα» είπε, προσπαθώντας να αποδώσει τα όσα συνέβησαν τις πρώτες στιγμές του δυστυχήματος.

«Πίστευα θα τα καταφέρεις κάπως μέχρι που χρειάστηκε να με γυρίσουν και άρχισα να ουρλιάζω…»

«Μου έδιναν πολλά φάρμακα, οπότε το μόνο που θυμόμουν ήταν ένα τρένο να καίγεται, αλλά πίστευα μέσα μου ότι δεν θα έχω κάτι τόσο σοβαρό. Είχα και παραισθήσεις και έλεγα ”εντάξει, θα τα καταφέρεις κάπως”, μέχρι που χρειάστηκε να με γυρίσουν και άρχισα να ουρλιάζω», σημείωσε στη συνέχεια.

Όπως λέει η ίδια, δεν μπορεί πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί. «Μου άφησε κάποιες μόνιμες βλάβες, γιατί είχα παρά πολλά κατάγματα σε όλο μου το σώμα, ακόμα και σε σπονδύλους, στη μέση, στον αυχένα, αλλά το χειρότερο ήταν το πόδι μου, που είχε σχεδόν ακρωτηριαστεί στο ατύχημα», είπε.

«Εκεί που ήμουν ανεξάρτητη, είχα μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου, να δουλεύω, να περνάω τον χρόνο μου, ξαφνικά χρειάζομαι κάποιον ακόμα και για να μου φέρει το νερό. Δεν μπορώ να είμαι λειτουργική. Το πρόγραμμά μου είναι φυσικοθεραπείες, γιατροί, νοσοκομεία. Η μαμά μου άφησε και τη δουλειά της για μένα», ανέφερε.

«Το τρένο είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται και να πέφτουν πράγματα πάνω μου…»

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη μίλησε και στο ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη για τα Τέμπη, στο Mega. «Έγινε η σύγκρουση, σκίστηκε το φρύδι μου, αυτό θυμάμαι πρώτα, και έσπασε το πόδι μου. Η μία πλευρά του ποδιού μου ήρθε πάνω. Οι γύρω μου είχαν πέσει πάνω μου» είπε αρχικά.

«Το τρένο είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται και να πέφτουν πράγματα πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έγινε το ατύχημα είναι πώς θα αντιδράσει η μαμά μου σε αυτό, πώς θα ζήσουν με αυτό η αδερφή μου, η γιαγιά μου. Με τρόμαξε και είπα ”δεν πρέπει να πεθάνω”. Εκεί βαράνε κόκκινο τα ένστικτα επιβίωσης. Κάποια στιγμή δεν πονούσα, είχα μουδιάσει και έλεγα πως πρέπει να βγω, αν και είχα διαλυθεί, το σώμα μου είχε διαλυθεί.

Είναι τα ένστικτα πιστεύω, δεν είναι ότι κάποιος είναι καλύτερος από τον άλλον. Σε κάποιους από εμάς δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ή να μην καούμε από χημικά εγκαύματα ή να σκοτωθούμε ακαριαία όπως τα παιδιά στο πρώτο βαγόνι» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «αυτό που σκέφτηκα ήταν ”την ευκαιρία αυτή, Ντίνα, δεν πρέπει να τη χάσεις, πρέπει να ζήσεις”».

«Σερνόμουν μέχρι που βρήκα ένα φως»

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική της περιγραφή για τις πρώτες στιγμές μετά τη σύγκρουση των τρένων, η Ντίνα Μαγδαλιανίδη είπε:

«Σερνόμουν με την πίσω πλευρά και βρήκα μία χαραμάδα, βγήκα, και έπεσα πάνω στις ράγες με το σχεδόν κομμένο πόδι μου. Έτσι όπως έπεσα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά σημεία του σώματός μου χειρότερα, είχα κάταγμα στον αυχένα. Σερνόμουν μέχρι που βρήκα ένα φως και ήταν εκεί που είχε ξεκινήσει η φωτιά στο ρέμα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr