Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: «Η βία αντιμετωπίζεται με αγάπη» (vid)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: «Η βία αντιμετωπίζεται με αγάπη» (vid)

Μεγαλείο ανθρωπιάς από τους γονείς του 19χρονου – Μήνυμα ενάντια στη βία και τον ρατσισμό

Η δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, όπως είναι φυσικό έχει καταρρακώσει τους γονείς του 19χρονου, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Αντίθετα, δείχνουν ένα μεγαλείο ψυχής που δύσκολα βρίσκει κανείς.

«Εγώ δεν θέλω τίποτα παρά μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης Καμπανός στο LIVE NEWS του MEGA. Στην αγκαλιά του η παιδική φωτογραφία του Άλκη. Νιώθει την παρουσία του έντονη, λες και ο Άλκης δεν έφυγε ποτέ.

«Έγραφε την επόμενη μέρα, γιατί είναι στο Οικονομικό… Είναι… Συγγνώμη, ήταν…», λέει με σπασμένη φωνή. Προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί… Βράχοι δίπλα του η σύζυγος και η κόρη του, ο λόγος που κρατιέται σήμερα στη ζωή.

«Το μισό κομμάτι μου ήταν ο Άλκης και το άλλο μισό ήταν η κόρη μου. Αυτή με κράτησε όρθιο. Ευτυχώς που η σύζυγος και η κόρη μου στάθηκαν πιο δυνατές από μένα και με κράτησαν όρθιο αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Άλκης Καμπανός: Το τελευταίο του μήνυμα

«Επέστρεψε στο σπίτι. Κάθισε στον υπολογιστή, αν και την επομένη έγραφε μάθημα».

Φοιτητής στο οικονομικό του ΑΠΘ, ο 18χρονος Άλκης διάβαζε νυχθημερόν για την εξεταστική. Μια βόλτα για να ξεσκάσει από το διάβασμα με τους φίλους του απέβη μοιραία.

«Βγήκε για να πάει να φάει. Δεν ξέρω αν το φαγητό δεν τον ικανοποίησε και ξαναβγήκε πεινασμένος να φάει. Αυτό μόνο γνωρίζω», συμπλήρωσε ο κ. Άρης.Ένα παιδί σεβάσμιο, καλοσυνάτο, που δεν έμπλεκε ποτέ σε καβγάδες και απεχθανόταν τις φωνές. Έτσι τον περιέγραψε ο πατέρας του, με τη φωνή του να σπάει.

«Σεβάσμιο παιδί. Εγώ έφτανα στο σημείο να φωνάζω στο αυτοκίνητο με το θέμα της οδήγησης. Και μου έλεγε «μπαμπά μην φωνάζεις. Να σέβεσαι τον άνθρωπο». Ήταν τόσο καλός. Συγγνώμη…».

Συγγνώμη του χρωστά μια ολόκληρη κοινωνία που δεν κατάφερε να προστατεύσει τον 18χρονο γιο του από την οπαδική βία και τις αρρωστημένες συνειδήσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr