Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης πραγματοποίησε ενημέρωση στις 11:00 το πρωί για δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένω στα Τέμπη.

Επτά απανθρακωμένες σοροί ανασύρθηκαν το πρωί της Πέμπτης (2/3), σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται πλέον σε 46.

Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού ενώ η επιχείρηση για όλη την αμαξοστοιχία θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο.

Ανάμεσα σε καμένες λαμαρίνες και συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν απεγνωσμένα για τον εντοπισμό αγνοουμένων του φονικού σιδηροδρομικου δυστυχήματος στα Τέμπτη, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 46 ανθρώπων, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Μόνο σήμερα ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί από το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο. Για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, στο εν λόγω βαγόνι, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”. “Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης. Έχουμε τοποθετήσει σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι” τόνισε.

Σοροί υπάρχουν και στο τρίτο βαγόνι, το οποίο θα τεμαχιστεί ώστε να μπορεί να γίνει μετακίνηση των κομματιών του. Παράλληλα τα γερανοφόρα οχήματα θα μετατοπίσουν τα υπόλοιπα βαγόνια για να μπορέσουν οι διασώστες να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους και να ανακτήσουν στοιχεία ή προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Η έρευνα συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, τα οποία αναμένεται έως το απόγευμα να έχουν ολοκληρώσει την απομάκρυνση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr