Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 52 από τους 57 νεκρούς – 48 τραυματίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 52 από τους 57 νεκρούς – 48 τραυματίες

Τα στοιχεία της πυροσβεστικής για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη
Δεκατέσσερις οικογένειες έχουν ήδη ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛ.ΑΣ για την τραγωδία στα Τέμπη για τα θύματα με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς. Ειδικοί ψυχολόγοι έχουν οριστεί για την υποστήριξη των οικογενειών των νεκρών.

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες είναι 48, με τους 7 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA τα 52 από τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας με την διαδικασία να διεξάγεται 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να λήξει η έρευνα στο σημείο της τραγωδίας με τα γερανοφόρα οχήματα να έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση.

Πυροσβεστική: Διαψεύδει τις αναφορές για φιάλες υγραερρίου

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική ανέφερε ότι δεν έχουν βρεθεί ούτε φιάλες ούτε θραύσματα φιαλών υγραερίου στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει:

Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr