Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί και 66 τραυματίες νοσηλεύονται
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί και 66 τραυματίες νοσηλεύονται

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eleftherostypos τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήταν νεαρής ηλικίας, 18 έως 25 ετών, καθώς πολλοί φοιτητές βρίσκονταν στο μοιραίο για να επιστρέψουν στην Αθήνα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συνολικά, έχουν προσέλθει στα νοσηλευτικά ιδρύματα 170 τραυματίες και έχουν πραγματοποιηθεί 66 εισαγωγές. Οι 60 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι έξι σε ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία που έχουν δεχθεί τραυματίες από την πρωτοφανή τραγωδία είναι της Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γενικό), το νοσοκομείο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο Κατερίνης. Συνολικά 30 εισαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 20 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Χθες τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι σε επιφυλακή μπήκε και το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής να γίνει εισαγωγή. Εχουν διατεθεί 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι προσπάθειες έρευνας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που έχουν ανασηκωθεί, με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 150 πυροσβέστες και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.  Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Επίσης, γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα μεταβαίνουν στο σημείο για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr