Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό στον Αυλώνα: Είχε πάνω του κιάλια, σπινθηριστή, βαμβάκι και αναπτήρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό στον Αυλώνα: Είχε πάνω του κιάλια, σπινθηριστή, βαμβάκι και αναπτήρες

Νέες λεπτομέρειες για τις απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και ειδικά για τα δύο άτομα που προσήχθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο υπόπτων, που φέρεται να έβαζε τις φωτιές, είχε μαζί του κιάλια, σπινθηριστή (εργαλείο για πρόκληση φωτιάς), βαμβάκι και αναπτήρες!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος ήταν αυτός που κυκλοφορούσε στην περιοχή τις ώρες που ξεπηδούσαν εστίες φωτιές. Μάλιστα, η προσαγωγή του αναμένεται να μετατραπεί σε σύλληψη.

Για τον άλλον ύποπτο οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δικηγόρο, που επίσης ήταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι πάνω του.

Δύο προσαγωγές στο Μενίδι

Εκτός από τους δύο υπόπτους που προσήχθησαν στον Αυλώνα, άλλα δύο άτομα προσήχθησαν στο Μενίδι. Τα δύο αυτά άτομα είναι ηλικίας 31 ετών και είχαν μαζί τους αναπτήρες, σπρέι και ένα μπιτόνι με καυστικό υγρό.

Αυλώνας: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα

Νωρίτερα, φωτογραφίες που φαίνεται να απεικονίζουν τις απόπειρες εμπρησμού είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στην πρώτη φωτό βλέπετε την τριάδα εστιών που μπήκαν στις 8:57 και στη δεύτερη τις άλλες τρεις που μπήκαν διαδοχικά στις 9:47, όπως αναφέρονται αναλυτικά στη δήλωση του Βασίλη Κικίλια.

Κικίλιας: Οι εμπρηστές θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη

Για τις απόπειρες εμπρησμού μίλησε, με σκληρή γλώσσα, ο Βασίλης Κικίλιας.

«Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης: «Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 8:13 στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 8:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 9:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:02 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία πήρε διαστάσεις».

«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλώς ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές», ξεκαθάρισε.

«Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Δήμαρχος Ωρωπού: «11 εστίες στην Αυλώνα, η μία μετά την άλλη»

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως από το πρωί ξέσπασαν 11 εστίες φωτιάς στην περιοχή, η μία μετά την άλλη.

«Ευτυχώς, αυτή τη στιγμή είναι κάπως ήρεμα τα πράγματα και δεν έχουμε ενεργό μέτωπο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές μας και μπορέσαμε να τη μαζέψουμε πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Γιασημάκης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνέχεια τόνισε:

«Είχαμε 11 εστίες, όλες τριγύρω. Ανά τέταρτο και μια φωτιά, με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:06 το πρωί. Για μένα όλο αυτό δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Κάθε τέταρτο και μια εστία. Ευτυχώς κινητοποιηθήκαμε αμέσως με την πρώτη και στη συνέχεια βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας που ξέσπαγαν η μία μετά την άλλη. Τις ακολουθούσαμε και έτσι καταφέρναμε να τις προλαβαίνουμε πριν εξαπλωθούν».

Ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ακόμη πως, απ’ ό,τι γνωρίζει, έχουν γίνει δύο προσαγωγές και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με το ξεκίνημα της πρώτης φωτιάς επικοινώνησα αμέσως με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Λογοθέτη και με τον ταξίαρχο διοικητή της ομάδας Δίας, αλλά και τον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, και είναι γεγονός πως υπήρξε άμεση η ανταπόκρισή τους, και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές των ομάδων Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr