Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας: Στη νέα πρόκληση του Υπ. Παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας: Στη νέα πρόκληση του Υπ. Παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας: Στη νέα πρόκληση του Υπ. Παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Από τα μέσα του Νοέμβρη τα σχολεία είναι κλειστά και η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται από απόσταση. Μια διαδικασία που κάθε μέρα αναδεικνύει την απόλυτη αδιαφορία της πολιτείας για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά που φοιτούν σ΄ αυτό. Τα από καιρό υποσχόμενα χιλιάδες tablet μάλλον … έχουν κολλήσει κι αυτά στις εταιρίες ταχυμεταφορών. Οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να λύσουν κάποια από τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας.

 Η αγωνία και το άγχος των εκπαιδευτικών είναι τεράστιο: αν υπάρχει δίκτυο, αν η webex αντέξει, αν κολλήσει, αν καταφέρουν οι μαθητές να μπουν και το κυριότερο αν ακούει ο ένας τον άλλον. Καμία παρέμβαση και από κανέναν. Πού είναι η κυβέρνηση που νοιάζεται για τους πολίτες της; Πού είναι η μέριμνα του κράτους για τους ανέργους, για τους σε αναστολή επαγγελματίες και εργαζόμενους, για τους Ρομά, για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους; Με ποιο δικαίωμα αποκλείονται αυτά τα παιδιά από τη μάθηση;

 Ο Πρωθυπουργός της χώρας έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς. Αυτό έλειπε. Έτσι κι αλλιώς ανέξοδα είναι. Όλη η από απόσταση εκπαίδευση στήθηκε χάρις στον επαγγελματισμό, την προσπάθεια και τον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών και των γονιών, και ναι τελικά, στο φιλότιμο κάποιων ανθρώπων και όχι της κυβέρνησης.

 Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, ξανά εν μέσω lockdown και περιορισμών, φέρνουν μέσα στο σχέδιο νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση στο άρθρο 114, νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών. Έρχεται τώρα το νέο φρούτο-τρόπος πρόσληψης που ακούει στο όνομα «Τοπική πρόσκληση πρόσληψης ωρομισθίων». Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, «σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή» θα μπορεί να γίνεται πρόσληψη αναπληρωτή από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης και αν υπάρχει έλλειψη ωρομισθίων τότε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης θα καταρτίζει πίνακες σε τοπικό επίπεδο.

 Στο ίδιο νομοσχέδιο με άλλο άρθρο αντικαθιστά τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στην κυριολεξία με… όποιον βρεθεί.

 Συγκεκριμένα προβλέπει ότι «εφόσον δεν είναι η δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται… από ισάριθμους διευθυντές σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…»

 Απαιτούμε:

Απόσυρση του άρθρου 114 για την «τοπική πρόσκληση πρόσληψη ωρομισθίων
Να αποσυρθεί το άρθρο του ν/σ που προβλέπει την κατάργηση των αιρετών
Να παραταθεί η θητεία των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν

 Φτάνει πια

Στη νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα. Κανείς διευθυντής, κανείς εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να στηρίξει τα κυβερνητικά σχέδια συμμετέχοντας σε αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr