Συναγερμός από κρούσμα ελονοσίας  στην Λάρισα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από κρούσμα ελονοσίας στην Λάρισα

Κρούσμα ελονοσίας εντοπίστηκε στην Λάρισα.

Με ελονοσία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας ένα 6χρονο παιδάκι που πηγαίνει στην α’ τάξη δημοτικού σχολείου της περιοχής το οποίο σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του είναι σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο.

Επισκέφθηκε τους γονείς του στη Νιγηρία

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές το παιδάκι αποτελεί εισαγόμενο κρούσμα αφού επισκέφθηκε πρόσφατα με τους γονείς του τη Νιγηρία και επέστρεψε πριν από περίπου 20 – 25 ημέρες στο χωριό. Στο σχολείο δεν πήγε τις τελευταίες δύο εβδομάδες αφού όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του με την επιστροφή άρχισε να εμφανίζει πόνο στο ένα του χεράκι και συμπτώματα που ο ιδιώτης γιατρός που επισκέφθηκε η οικογένεια με το παιδί τα απέδωσε σε πιθανή γρίπη που εκδηλώνεται αυτήν την περίοδο.

Αφού η οικογένεια είδε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και η υγεία του παιδιού παρουσιάζει επιδείνωση αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου έγινε η διάγνωση της ελονοσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε άλλα άτομα ούτε στο οικογενειακό περιβάλλον, ενώ και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ούτε στο σχολείο πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια απολύμανσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr