Συναγερμός μετά τα 262 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες -Σκέψεις για νέα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός μετά τα 262 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες -Σκέψεις για νέα μέτρα

Με το… ένα πόδι στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι η Ελλάδα, που χθες κατέγραψε 262 νέα κρούσματα, νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.

Τα 262 κρούσματα έχουν θορυβήσει περισσότερο από ποτέ τους λοιμωξιολόγους, με τον Νίκο Σύψα να τονίζει χθες πως άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο, θα συζητηθούν νέα μέτρα με το σενάριο να υπάρχει περιορισμός ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, να μπαίνει στο τραπέζι.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αφού επανέλαβε πως το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα υπάρχοντα μέτρα, σημείωσε πως πλέον η χώρα βρίσκεται με το «ένα πόδι» στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού και είπε πως θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρχει «πλαφόν» στον αριθμό ατόμων που θα συγκεντρώνονται σε παρέες ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους.

«Θα συζητήσουμε για το ενδεχόμενο να μπουν νέα μέτρα. Ενα από αυτά θα είναι ο περιορισμός στον αριθμό ατόμων που θα βρίσκονται μαζί σε ανοιχτούς χώρους. Θα υπάρχει ανώτατο όριο δηλαδή σε παρέες, ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε, κάνοντας μία δραματική έκκληση προς τους πολίτες: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλο τον κόσμο. Είναι αυτονόητο. Οπότε απευθυνόμαστε στον καθένα ξεχωριστά. Δεν πρέπει να παίζουμε. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Τηρήστε τα μέτρα που ήδη υπάρχουν, αλλιώς θα έχουμε εκατόμβη νεκρών», είπε.

«Πρέπει να καταλάβουν οι νέοι κυρίως, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συμπεριφορά τους (χαλαρότητα)», πρόσθεσε, τονίζοντας πως πλέον η χώρα βρίσκεται «με το ένα πόδι στο 2ο κύμα». Ακόμη, ο κ. Σύψας είπε πως το μόνο θετικό, προς το παρόν, είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός, αλλά «αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Διασωληνωμένη 27χρονη γιατρός με κορωνοϊό

Οσον αφορά τις περιπτώσεις διασωληνώσεων ασθενών, ο αριθμός είναι χαμηλά, ωστόσο έχει διπλασιαστεί μέσα στον Αύγουστο. Οι επιδημιολόγοι τόνιζαν τα προηγούμενα 24ωρα πως έχει μειωθεί και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η είδηση πως μια 27χρονη γιατρός με κορωνοϊό, στη Λάρισα, χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μπήκε σε ΜΕΘ καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Οταν επέστρεψε μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, όμως προχθές το απόγευμα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης διασωληνώθηκε.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr