Συναγερμός στην Αθήνα: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα «Όμικρον»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην Αθήνα: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα «Όμικρον»

Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Αθήνα.

Δύο ύποπτα κρούσματα για το στέλεχος Όμικρον εξετάζονται στην Αθήνα, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται την Δευτέρα.

Και οι δύο ήρθαν με πτήση από τη Νότια Αφρική και βρίσκονται σε καραντίνα. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ANT1, τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται την Δευτέρα. Και οι δύο ήρθαν με πτήση από τη Νότια Αφρική και βρίσκονται σε καραντίνα.

Μετάλλαξη «Όμικρον»: O ασθενής-«μηδέν»

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της «Όμικρον» στην Ελλάδα είναι ένας 40χρονος Έλληνας, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένειά του για τις γιορτές.

Όπως είπε στο Star «με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το Σάββατο το βράδυ, όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος» σχολιάζοντας με χιούμορ ότι «κάποιοι προσπαθούν χρόνια να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr