Συναγερμός στην Εύβοια: Ληστές μπουκάρουν σε σπίτια με ρόπαλα – Σε πανικό οι κάτοικοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην Εύβοια: Ληστές μπουκάρουν σε σπίτια με ρόπαλα – Σε πανικό οι κάτοικοι

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της Εύβοιας με τα απανωτά περιστατικά κλοπών στο νησί το τελευταίο διάστημα. 

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της Εύβοιας με τα απανωτά περιστατικά κλοπών στο νησί το τελευταίο διάστημα.

Μία από τις περιοχές που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει στόχος διαρρηκτών με πολλαπλά περιστατικά διαρρήξεων είναι το χωριό Βασιλικό.

Στο Βασιλικό, είναι γεγονός πως οι κλοπές έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς φοβούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή μήπως την ώρα που οι ίδιοι δεν είναι μέσα στις οικίες τους διαρρήκτες μπουν και τα κάνουν… «καλοκαιρινά».

Μάλιστα οι κλέφτες έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι για τους πολίτες καθώς εισβάλουν σε ξένες ιδιοκτησίες με ρόπαλα στα χέρια, εξαφανίζουν χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας που μπορεί να βρουν και εξαφανίζονται.

Η αστυνόμευση πλέον είναι αισθητά αυξημένη λόγω των περιστατικών, ωστόσο ακόμη και αυτό δεν έχει καταστεί ικανό να ανακόψει την έξαρση των ληστειών.

Μάλιστα δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που άγνωστοι δράστες με κουκούλες στα πρόσωπά τους και ρόπαλα στα χέρια διέρρηξαν οικία την ώρα που γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες έλειπαν και έκαναν ριφιφί, ενώ επισκέφθηκαν και γειτονικά σπίτια.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η τα χτυπήματα είναι μελετημένα και γίνονται βάσει σχεδίου, καθώς σημειώνονται πάντα σε ώρα που οι ιδιοκτήτες λείπουν, κάτι που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ενδεχομένως οι διαρρήκτες να παρακολουθούν τα υποψήφια θύματά τους πριν σχεδιάσουν την ληστεία.

Το θράσος τους πάντως είναι άνευ προηγουμένο καθώς την Κυριακή 18/12 εκμεταλλεύτηκαν την καλοκαιρία και την απουσία πολλών κατοίκων από τα σπίτια τους λόγω χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και μπούκαραν σε σπίτια κλέβοντας κοσμήματα, χρήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Κάτοικοι και επαγγελματίες της Εύβοιας βρίσκονται σε πανικό, καθώς φοβούνται μεγαλύτερη έξαρση ιδιαίτερα κατά την περίοδο των γιορτών, που παραδοσιακά ο κόσμος βγαίνει περισσότερο και ζητούν να ληφθούν ακόμα μεγαλύτερα μέτρα προστασίας για τους ίδιους και τις περιουσίες τους, καθώς φοβούνται για τα χειρότερα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr