ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον Κολωνό μετά από έκρηξη σε πολυκατοικία – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Συναγερμός στον Κολωνό μετά από έκρηξη σε πολυκατοικία – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Έκρηξη σημειώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Ακαδημίας Πλάτωνος 107, στον Κολωνό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο πολίτες υπέστησαν ελαφρά τραύματα και μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να έχουν τραυματιστεί σοβαρότερα, διακομίζονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η κλήση στην Αστυνομία και η έκρηξη

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ζητώντας από τους αστυνομικούς να μεταβούν στο σημείο, καθώς, όπως ανέφερε, είχε να παραδώσει ένα σακίδιο που περιείχε ένα βάζο με πιθανές ναρκωτικές ουσίες.

Οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στην οδό Ακαδημίας Πλάτωνος. Τη στιγμή που ένας ανθυπαστυνόμος παρέλαβε το σακίδιο και επιχείρησε να αποχωρήσει από το σημείο, σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο η τηλεφωνική κλήση να ήταν παγίδα που στήθηκε από αγνώστους, με στόχο τον τραυματισμό ή ακόμη και την εξόντωση αστυνομικών.

Παράλληλα, εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη παράδοση ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς, ενώ εκτιμάται ότι ο ύποπτος ενδέχεται να είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο σακίδιο.

Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Ακούσαμε ένα πολύ δυνατό μπαμ»

Τον ήχο της έκρηξης περιέγραψε ιδιοκτήτης καταστήματος που βρίσκεται δίπλα στο σημείο του περιστατικού.

Όπως ανέφερε, εκείνη την ώρα βρισκόταν με την παρέα του στο κατάστημα, όταν άκουσαν έναν ιδιαίτερα δυνατό θόρυβο, τον οποίο αρχικά εξέλαβαν ως σύγκρουση οχημάτων.

«Ήμασταν εδώ και τρώγαμε και πίναμε με την παρέα μου και ακούμε ένα μπαμ πολύ δυνατό και νομίζαμε ότι είναι τρακάρισμα. Βγήκαμε έξω και είδαμε κάπνα. Εκείνη τη στιγμή είχε πολλή κίνηση και ακούσαμε ότι ήταν βόμβα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr