Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον αστυνομικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον αστυνομικό

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του εργολάβου του κτιρίου που κατέρρευσε σήμερα το πρωί στον Πειραιά.

Ο εργολάβος του κτιρίου, που τα χαλάσματά του καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό, είχε προσαχθεί μαζί με άλλους πέντε εργάτες για το δυστύχημα.

Οι πέντε εργάτες σε περίπτωση που είναι νόμιμοι και δεν υπάρχει παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας θα αφεθούν ελεύθεροι, ωστόσο προς το παρόν κρατούνται ακόμη.

Από το δυστύχημα που έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός που υπηρέτησε και στην ασφάλεια του Γ. Θεοδωρικάκου, τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένεται να καταθέσουν κι αυτά για όσα έγιναν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εργάτες επιχειρούσαν να ρίξουν κάποιον τοίχο στο κτίριο και πιθανότατα χτύπησαν κεντρικό δοκάρι, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα του κτιρίου.

Πήγε να συμπληρώσει μεροκάματο και έχασε τη ζωή του

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στην οδό Νεωρίων στον Πειραιά.

Ο αστυνομικός που γνώριζε προσωπικά τον εργολάβο, έκανε μεροκάματα μαζί του για να συμπληρώσει χρήματα. Μάλιστα, είχε λάβει αιμοδοτική άδεια γιατί είχε δώσει αίμα και πήγε να εργαστεί στο κτίριο.

Την ώρα που τμήμα του άρχισε να καταρρέει, ο 31χρονος αστυνομικός πήδηξε στη καρότσα του φορτηγού προσπαθώντας να γλυτώσει, αλλά έφυγε στο κενό ταυτόχρονα με τα μπάζα και καταπλακώθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Μώραλης: «Υπήρχε άδεια για μικρής κλίμακας εργασία»

Μιλώντας στον Alpha για την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε πως υπήρχε άδεια εργασίας «μικρής κλίμακας» και εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό του αστυνομικού, αλλά και την απορία του για το τι ακριβώς έγινε κατά την διάρκεια των εργασιών.

«Είχε άδεια μικρών εργασιών, μικρής κλίμακας. Τώρα τι παρεμβάσεις έγιναν εδώ… Είναι τραγικό, σαν χάρτινο να ήταν το κτίριο. Δεν μπορεί ένα κτίριο να έπεσε από απλές εργασίες. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόχειρες προσεγγίσεις. Πρέπει να γίνει ανάκριση και έρευνα» τόνισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος μάλιστα πήγε στο σημείο του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr