«Συγγνώμη, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της», είπε ο συζυγοκτόνος για την δολοφονία 56χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συγγνώμη, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της», είπε ο συζυγοκτόνος για την δολοφονία 56χρονης

«Συγγνώμη, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της», ήταν τα πρώτα λόγια κατά τη διάρκεια της απολογίας του 61χρονου κατηγορουμένου που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την σύζυγό του, 56χρονη Γεωργία, τον Ιούλιο του 2022 στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, ο 61χρονος ζήτησε σήμερα (12/12) συγγνώμη από το δικαστήριο, τα παιδιά του και τα αδέρφια του. Την ίδια ώρα είπε ότι θα ήθελε να ήταν στη θέση της και αυτή στη δικιά του θέση.

«Τα έχασα, θόλωσε ο νους μου, δεν ήξερα τι έκανα»

Όσον αφορά στη μεταξύ τους σχέση υπογράμμισε ότι ήταν αγαπημένοι από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι την απόκτηση των παιδιών τους. Ακόμα είπε ότι η άτυχη Γεωργία ότι για καιρό ήταν νευρική και επιθετική απέναντί του, αντίθετα αυτός τη λάτρευε ότι και αν του έλεγε καθώς δεν είχε τη δύναμη να την στεναχωρήσει.

Αναφερόμενος στα γεγονότα εκείνης της ημέρας ισχυρίστηκε, ότι είχε πει και στους αστυνομικούς, πως εκείνη του επιτέθηκε πρώτη φραστικά και αργότερα του πέταξε ένα πιάτο. Τότε πήρε το μαχαίρι και έγινε ό,τι έγινε. «Τα έχασα. Θόλωσε ο νους μου. Δεν ήξερα τι έκανα», είπε συγκεκριμένα.

Μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορούμενου, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορίας και πολιτικής αγωγής, καθώς και της εισαγγελέως της έδρας.

«Παντού υπήρχαν αίματα»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο αστυνομικός που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι παντού υπήρχαν αίματα ενώ κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν ματωμένα ρούχα.

Στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου η αδερφή της άτυχης Γεωργίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι 61χρονος ζήλευε την 56χρονη και την καταπίεζε. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η αδερφή της ήταν αποφασισμένη να χωρίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν καταθέσει εμπειρογνώμονες αλλά και τα παιδιά της άτυχης γυναίκας. Ο μικρός γιος κατέθεσε ότι η μητέρα του ήταν άψογη και ότι ο 61χρονος ήταν ένας καλός πατέρας

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα η κόρη της 56χρονης σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ζητά ο πατέρας της να καταδικαστεί με τη μεγαλύτερη ποινή χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, καθώς όπως τονίζει «οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλά εγκλήματα του ποινικού κώδικα».

Το χρονικό της δολοφονία της 56χρονης 

Ήταν 31 Ιουλίου του 2022 όταν η 56χρονη Γεωργία βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος δολοφονημένη από το χέρι του συζύγου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η άτυχη γυναίκα ζήτησε από τον 60χρονο να χωρίσουν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας τεράστιος καυγάς μέσα στο σπίτι τους σε χωριό του δήμου Ρεθύμνου.

Τα πράγματα ξέφυγαν και ο συζυγοκτόνος πήρε ένα μαχαίρι και της έκοψε το λαιμό ενώ στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι.

Ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του ανέφερε ότι σκότωσε τη μητέρα του. Ο γιος του ζευγαριού πήρε το 100 και ανέφερε πως «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου». Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου.

Ο γυναικοκτόνος, λίγη ώρα αργότερα, πήγε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου και παραδόθηκε στις αρχές ενώ προφυλακίστηκε μετά την απολογία του

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr