Τα δάκρυα της Σοφίας Ζαχαράκη για την 41χρονη έγκυο που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της (video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δάκρυα της Σοφίας Ζαχαράκη για την 41χρονη έγκυο που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της (video)

«Λύγισε» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Action 24 για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, το άψυχο σώμα της οποίας εντοπίστηκε χθες στη Χαλκιδική.

Η υπουργός δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της και το πόσο συγκλονισμένη είναι από την τελευταία γυναικοκτονία που έγινε γνωστή στη χώρα μας, αυτή της Γεωργίας Μουράτη.

Ζαχαράκη: Κανενός είδους βία δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή

«Για αρχή, ξέρετε ότι και μόνο το άκουσμα όλων αυτών των λεπτομερειών σε σοκάρει, παίρνουμε λίγο χρόνο για να εμπεδώσουμε αυτό το οποίο έχει συμβεί, από χέρι ενός συντρόφου να χάσει μια γυναίκα τη ζωή της. Θα περιμένουμε βέβαια τις λεπτομέρειες, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα, και κανενός είδους βία δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή» είπε αρχικά η κ. Ζαχαράκη.

Η υπουργός στη συνέχεια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της: «Ξέρετε ότι το 84 τοις εκατό των περιστατικών που έρχονται να καταγγελθούν είναι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο; Το ξέρετε ότι το 71 τοις εκατό είναι μητέρες; Γιατί ήταν μητέρα η συγκεκριμένη κοπέλα και κυοφορούσε το δεύτερο».

«Για αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Για αυτά που είναι εδώ κοντά μας και μπροστά μας πρέπει να ξέρει όποιος μας ακούει ότι υπάρχει αυστηρό πλαίσιο. Αυτό είναι και το χρέος μας», υπογράμμισε η Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr