Ταυτοποιήθηκαν 13 μέλη συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταυτοποιήθηκαν 13 μέλη συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Ταυτοποιήθηκαν 13 άτομα, τα οποία εξαπατούσαν ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έντεκα άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 57 ετών, εκ των οποίων κάποιοι είναι μεταξύ τους συγγενείς, που λειτουργώντας, κατά περίπτωση, κατά το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουαρίου 2023, διέπραξαν έξι κλοπές, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 72.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν η επιλογή των θυμάτων τους, κυρίως ηλικιωμένα, η αναζήτηση των υποψήφιων θυμάτων τους σε γειτονιές, προσεγγίζοντας τα λίγο πριν την είσοδο στις οικίες τους και η εξασφάλιση της εμπιστοσύνης τους.

Στη συνέχεια υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρειών και επιχειρήσεων, προκειμένου έτσι να εισέρχονται εύκολα στα σπίτια των ηλικιωμένων, απασχολούσαν τους «παθόντες», ή τους εγκλώβιζαν σε κάποιο δωμάτιο, κυρίως την κουζίνα, όσο οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των διαμερισμάτων.Όπως διαπιστώθηκε, σε μία περίπτωση, αφαίρεσαν και τραπεζική κάρτα με τη χρήση της οποίας προχώρησαν σε συναλλαγές αλλά και αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr