Τέμπη: Ειδοποίησαν τον σταθμάρχη 17 λεπτά πριν την σύγκρουση– Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ειδοποίησαν τον σταθμάρχη 17 λεπτά πριν την σύγκρουση– Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αποκάλυψη - βόμβα. Ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Νέων Πόρων, που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας, είχε ενημερώσει για την εμπορική αμαξοστιχία από την ίδια γραμμή 17 λεπτά πριν την τραγωδία.

Μια αποκάλυψη «βόμβα» για τη μοιραία νύχτα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ο σταθμάρχης που έχει συλληφθεί είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι κατέβαινε εμπορικό τρένο.

Συγκεκριμένα ο σταθμάρχης Νέων Πόρων φέρεται να ενημέρωσε με εσωτερική επικοινωνία τον σταθμάρχη της Λάρισας, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση την Αθήνα στις 23:04, 17 ακριβώς λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση.

Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη. Ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων, ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις αρχές.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του Star Αλέξανδρος Γύγος, ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για την τραγωδία είχε ενημερωθεί με εσωτερική επικοινωνία από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα στις 23:04, 17 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση. Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις αρχές που ερευνούν την τραγωδία.

Τέμπη: Βαριές οι κατηγορίες σε βάρος του σταθμάρχη

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο άνδρας φέρεται να έχει παραδεχθεί το μοιραίο λάθος του. 

Σήμερα, ο συνήγορός του Στέφανος Παντζαρτζίδης, σε δηλώσεις του, είπε πως ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα πως είναι συντετριμμένος από την τραγωδία.

Επίσης, είπε πως αν και είναι νωρίς ακόμη για όλα, «θα πρέπει να μην κοιτάμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θα μελετηθούν εφόσον ληφθεί το αντίγραφο της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr