Τέμπη: Ελεύθερος και ο μόνιμος σταθμάρχης – Πρέπει να καταβάλει εγγύηση 15.000 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ελεύθερος και ο μόνιμος σταθμάρχης – Πρέπει να καταβάλει εγγύηση 15.000 ευρώ

Ο έμπειρος σταθμάρχης κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιάς του και αλλοίωσε την εγγραφή φέροντας ευθύνη για όσα ακολούθησαν που κατέληξαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ενώπιον ανακριτή βρέθηκε και ο μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου που σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη  με 57 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, κατηγορείται οτι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του και μάλιστα στη συνέχεια έσβησε με μπλάνκο την εγγραφή της βάρδιας.

Όπως έχει αποκαλυφθεί, ο έμπειρος σταθμάρχης έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00, όμως έφυγε 50 λεπτά νωρίτερα, στις 22:10.

Ο σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με περιοριστικούς όρους, με την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή, είμαι συντετριμμένος για το δυστύχημα, λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους . Έχω ένα βάρος, νιώθω όμως ανακουφισμένος, με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Ήμουν ενισχυτικός δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών», είπε μέσω του υπομνήματος του ο έμπειρος σταθμάρχης.

Ο 33χρόνος που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του το μοιραίο βράδυ, υποστήριξε ότι μπορεί στο βαρδιολόγιο, να εμφανίζεται ότι εργάζεται εννιά ώρες , στην πραγματικότητα όμως, μετά από προφορική συμφωνία, έφευγε στο οκτάωρο .

Στην εκπομπή Live News η Σοφία Αποστολάκη, δικηγόρος του συμβασιούχου σταθμάρχη δήλωσε: «2 φορές το μήνα θα εμφανίζεται και επίσης θα πληρώσει εγγύηση 10.00 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χωρά».

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε ότι, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο σταθμαρχείο της Λάρισας, το μοιραίο βράδυ είχε επικουρικό ρόλο, και εκτελούσε εντολές του εμπειρότερου σταθμάρχη.

«Καθημερινά ερχόμουν με τρένο από το Βόλο , όπου είναι η κατοικία μου, στη Λάρισα και εργαζόμουν από τις 14:00 έως 22:00. Για την επιστροφή μου στο Βόλο , μετά το πέρας του οκτάωρου, επέβαινα επί της τελευταίας αμαξοστοιχίας για Βόλο περί ώρα 22:15-22:30», είπε στο απολογητικό του υπόμνημα ο συμβασιούχος σταθμάρχης.

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο επιθεωρητής εργασίας που έβγαζε τις βάρδιες.

Όσα υποστήριξε

Ο ίδιος σύμφωνα με το MEGA ισχυρίστηκε ότι το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και αν είχε σχολάσει στις 23:00 όπως όφειλε. Και αυτό γιατί το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Σχετικά με την διόρθωση με το μπλάνκο που υπήρχε στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής σημείωσε ότι είναι μία μουτζούρα.

Συγκεκριμένα ανάφερε: «Από αβλεψία μου είχα συμπληρώσει λαθεμένα την ώρα παράδοσης, την οποία και διόρθωσα στο σωστό κάνοντας όμως μουτζούρα, την οποία και διόρθωσα πάρ΄αυτά με διορθωτικό μπλάνκο χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στο πραγματικό γεγονός».

«Είναι κάτι που συνηθίζεται στον δικό του τομέα», ανέφερε ο έμπειρος σταθμάρχης για την ώρα που έφυγε από την εργασία του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr