Τέμπη: Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητάει τους φακέλους των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητάει τους φακέλους των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας

Ο κ. Ντογιάκος θέλει να ελέγξει εάν είχε διαταχθεί έρευνα και αν αποδόθηκαν ευθύνες στους υπαίτιους

Τους φακέλους με όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια ζήτησε με σχετικό αίτημα προς τον διοικητή του ΟΣΕ ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

 

 

Ο κ. Ντογιάκος επιθυμεί να εξετάσει κατά πόσο είχε διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες υπό τις όποιες σημειώθηκαν όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα την τελευταία 15ετια και εάν είχαν αποδοθεί οι ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους.

 

Νέος εφέτης ανακριτής για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Την ίδια στιγμή, την έρευνα για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη αναλαμβάνει και επίσημα πλέον νέος εφέτης ανακριτής, μέτα την διαδικασία του ορισμού του από την Ολομέλεια Εφετών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής έχει παραλάβει το σύνολο της ογκωδέστατης δικογραφίας, ώστε να τη μελετήσει σε βάθος, καθώς η υπόθεση κρίνεται πολύπλοκη με πολλές παραμέτρους.

Στόχος της διαδικασίας είναι οι δικαστικές Αρχές να οδηγηθούν στα αίτια του δυστυχήματος και να καταλογιστούν οι ευθύνες στο σύνολό τους.

Σημειώνεται, ότι το πεδίο της έρευνας αναβαθμίζεται καθημερινά, ξεφεύγει από τους χειρισμούς του σταθμάρχη και μετατοπίζεται και σε άλλα πρόσωπα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, η υπόθεση είναι πολυσύνθετη.

 

Νέες καταθέσεις

Παράλληλα, αναμένεται να περάσουν το γραφείο του ανακριτή, ξανά οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής, που εις βάρος τους υπάρχουν κατηγορίες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ώστε ο ανακριτής να λάβει γνώση όλων των πληροφοριών που χρειάζεται και να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την μοιραία βραδιά.

Υπενθυμίζεται, πως και στους τρεις κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για τα ίδια, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αδικήματα όπως του 59χρονου σταθμάρχη, που μετά την πολύωρη απολογία του πριν μία εβδομάδα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα, από την εξέλιξη της έρευνας, είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

Επίσης ο εφέτης ανακριτής, θα λάβει και τα στοιχεία των δικαστικών πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή. Πρόκειται για εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν συντάξει το πόρισμα των ερευνών τους και περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr