Τέμπη: Πάνω από 1,2 εκατ. υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα Καρυστιανού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Πάνω από 1,2 εκατ. υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα Καρυστιανού

Eκατοντάδες κόσμου πήραν μέρος, στον πρώτο αγώνα μνήμης για να μην ξεχάσει κανείς.

Ενώ οι αντιδράσεις για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών συνεχίζονται, περισσότερες από 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο διαδικτυακό ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

«Αυτά τα 57 θύματα είναι αυτή τη στιγμή κάτω από το χώμα, δύο μέτρα κάτω από το χώμα τους τρώνε τα σκουλήκια. Δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Το ψήφισμα αυτό το οποίο έχει μαζέψει πάνω από 1 εκατ. υπογραφές ζητάει την άρση της ασυλίας των αρμόδιων υπουργών», είπε η Τάνια Κωνσταντινίδου, κόρη θύματος.

«Δεν εμπεριέχεται θεσμικά ωστόσο αποτελεί μεγάλη πολιτική πίεση και θα έπρεπε οι βουλευτές να την λάβουν υπόψιν τους», είπε η καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, Λίνα Παπαδοπούλου.

Αγώνας μνήμης

Eκατοντάδες κόσμου πήραν μέρος, στον πρώτο αγώνα μνήμης για να μην ξεχάσει κανείς. Σημείο εκκίνησης η Λάρισα και τερματισμός το σημείο μηδέν.

«Το μπαλάκι των ευθυνών το πετάει ο ένας στον άλλον. Κάποια στιγμή θα φανεί ποιος έδωσε τις εντολές», είπε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος.

«Οι ένοχοι για το δυστύχημα των Τεμπών θα τιμωρηθούν», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτηση.

«Να αναδειχθούν όλες οι αιτίες που προκάλεσαν το κακό. Και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και αυτό θα γίνει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Κινείται με ανεξαρτησία και ευθύνη, σε βάθος και στον ανώτατο βαθμό».

Η αντίδραση της ΝΔ στις δηλώσεις του Νίκου Παππά

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

«Και σαράντα και πενήντα και εξήντα να πάρουν πάλι δολοφόνοι θα είναι».

«Καλούμε τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει και να απομονώσει στο εσωτερικό του κόμματός του φωνές που αρθρώνουν τόσο χυδαίο λόγο».

Το τελικό πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών, των πέντε πραγματογνωμόνων που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων καταγράφει 20 ελλείψεις που αποδείχθηκαν τελικά μοιραίες.

ΜΕGA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr