Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτητή – «Βρέθηκα στον αέρα, παντού φωτιά»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτητή – «Βρέθηκα στον αέρα, παντού φωτιά»

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες των επιζώντων της εθνικής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη

Συγκλονιστικά είναι όσα περιγράφει από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη ο 20χρονος φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτης, ο οποίος με περίσσια γενναιότητα αφού κατάφερε να βγει ο ίδιος από το τρένο προσπάθησε να σώσει και συνανθρώπους του, απεγκλωβίζοντας επιβάτες από το δεύτερο βαγόνι.

 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφέρει: «εκείνη την ώρα σκέφτηκα τρία πράγμα. Αναρωτιόμουν αν είναι αλήθεια αυτό που συνέβη, ότι θα φύγω και δεν θα προλάβω να χαιρετήσω τους δικούς μου ανθρώπους και τουλάχιστον να φύγω ακαριαία, να μην καώ ζωντανός». «Έκανα αυτό που ένιωθα να κάνω ως άνθρωπος», ανέφερε ο φοιτητής.

Περιέγραψε την στιγμή της σύγκρουσης λέγοντας ότι εκείνη την ώρα συνομιλούσε με φίλους του, για να τον παραλάβει κάποιος από τον σταθμό. «Βλέπαμε φωτιές και σπινθήρες, πηδούσαμε από 3-4 μέτρα ύψος. Την που ώρα έγινε η σύγκρουση με την έκρηξη βρέθηκα στον αέρα μαζί με τρεις συμφοιτητές μου, όλοι βρισκόμασταν στο δεύτερο βαγόνι».

Οι περιγραφές του Ανδρέα ανατριχιάζουν. Ο 20χρονος περιέγραψε ότι μετά την σύγκρουση υπήρχε παντού σκοτάδι, φωτιά και σπινθήρες, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των αναθυμιάσεων από τα καμμένα υλικά.

Ο ίδιος και οι συμφοιτητές του κατάφεραν να πηδήξουν από τα παράθυρα της πάνω πλευράς. Όπως είπε, ο ίδιος και όσοι μπορούσαν βοηθούσαν κόσμο να βγει από το βαγόνι. Όσοι ήταν σε θέση πηδούσαν από ύψος 3-4 μέτρων.

«Φοβήθηκα ότι θα φύγω και δεν θα προλάβω να χαιρετήσω τους δικούς μου»

 

Στη συνέχεια μιλώντας στον ΣΚΑΙ περιέγραψε βιβλικές σκηνές: «Ο κόσμος έφευγε μακριά από τη φωτιά, μιλούσε στα κινητά, άλλοι ήταν σωριασμένοι στο χωράφι, άλλοι πάλευαν με τον πόνο και την αγωνία αν θα καταφέρουν να ζήσουν. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα τρία πράγμα. Αναρωτιόμουν αν είναι αλήθεια αυτό που συνέβη, ότι θα φύγω και δεν θα προλάβω να χαιρετήσω τους δικούς μου ανθρώπους και τουλάχιστον να φύγω ακαριαία, να μην καώ ζωντανός».

Στη συνέχεια, αφού συνειδητοποίησε ότι είναι καλά, «είχα την ψυχραιμία να βοηθήσω κόσμο να βγει και δεν ήμουν μόνος μου σε αυτό. Όλοι όσοι μπορούσαμε βοηθήσαμε».

Είπε ακόμη ότι έκανε 25 λεπτά να βγει από το βαγόνι και μετά τηλεφώνησε στην μητέρα του.

«Δεν νοείται να μην υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, να μην υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» είπε και κατέληξε: «Δεν θα ξανάπαιρνα το τρένο, όχι επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν θα ήθελα να ξαναδώσω τα χρήματά μου σε τέτοιους ανθρώπους». 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr