Τέλος τα μίνι lockdown: Αυτές είναι οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα μίνι lockdown: Αυτές είναι οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία

Όπως τόνισε οι νέες ελευθερίες θα ισχύουν για 15 ημέρες και εντός αυτών των 15 ημερών τα μέτρα θα απλοποιηθούν και θα επανεξεταστούν.

Ο κορονοϊός δεν είναι πια κάτι άγνωστο, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που σέβεται η πολιτική ηγεσία και έχουν δώσει έναν αγνώνα αφιλοκερδώς με γνωμοδοτήσεις και είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου. Θα μας δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να αποφασίζονται τα μέτρα. Η ισχύς τους θα είναι για 15 ημέρες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».

Για τις κόκκινες περιοχές είπε ότι δεν θα ισχύουν μέτρα αλλά θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά, τόνισε ο υπουργός.

Τι αλλάζει για τις «κόκκινες» περιοχές
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη όσες περιοχές θα μπαίνουν στο «κόκκινο» δεν θα επισύρουν νέα μέτρα και θα ισχύει ότι και σε όλη την επικράτεια, απλά θα ενημερώνονται οι πολίτες για την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δηλαδή, δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, όπως και η απαγόρευση της μουσικής σε κλαμπ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.

Οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους
Στους αμιγείς χώρους, δηλαδή μόνο για τους εμβολιασμένους, θα ισχύουν τα εξής:

Επιστρέφει ο χορός σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπουζούκια, κλαμπ και γαμήλια γλέντια
Δεν χρειάζεται να είναι καθιστοί στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.
Πληρότητα 100% σε όλους τους κλειστούς χώρους (εστίαση, ψυχαγωγία, σινεμά κτλ.) για τους εμβολιασμένους, χωρίς όριο, δηλαδή, στα τραπέζια.
Για τους συγκεκριμένους χώρους, όσον αφορά στο προσωπικό, τα ατομικά μέτρα προστασίας θα ισχύουν κανονικά, όπως και η χρήση μάσκας.

Για τους μεικτούς χώρους, δηλαδή όπου μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα ισχύουν τα μέτρα προστασία, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη για εμβολιασμό όλων των πολιτών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr