Θα έρθει φέτος ο «Άγιος Βασίλης» ή τα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών θα είναι άδεια;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα έρθει φέτος ο «Άγιος Βασίλης» ή τα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών θα είναι άδεια;

Οι αυξήσεις φωτιά σε ενέργεια, μεταφορές, πρώτες ύλες δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα ενόψει Χριστουγέννων για τον κλάδο των παιχνιδιών. Ο φόβος για ελλείψεις την περίοδο των γιορτών είναι μεγάλος.

Ο κλάδος των παιχνιδιών έχει να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση μπροστά με δεδομένο ότι περίπου το 50% του τζίρου θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Ανακοινώνοντας τα μεγέθη του ενεαμήνου η Jumbo επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις ή οι μετακυλήσεις στις παραδόσεις των εμπορευμάτων αυξάνουν τις ελλείψεις ειδικά σε προϊόντα με έντονο εποχικό χαρακτήρα, με τις καταστήσεις πολλές φορές να γίνονται χαοτικές.

Οξύνονται περισσότερο από την αύξηση του κόστους της ενέργειας που συνεχίζει την ανοδική πορεία και από το γεγονός ότι οι πρώτες ύλες και το μεταφορικό κόστος παραμένουν σε απαράδεκτα επίπεδα.

Τα προβλήματα αυτά αφορούν τους πάντες. Από τις μεγάλες αλυσίδες και κατασκευάστριες όπως η Hasbro. Μέχρι τους μικρούς του κλάδου. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν μικροί και μεγάλοι παίχτες είναι να στοκάρουν προϊόντα φοβούμενοι μήπως ξεμείνουν ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr