Θανάσης Ζεμπίλης: Επίσκεψη στην Κύμη και συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανάσης Ζεμπίλης: Επίσκεψη στην Κύμη και συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ

Συζήτηση εφ'όλης της ύλης είχε ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με τον Μητροπολίτη Καρυστίας και ΣΚύρου

Τον Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ επισκέφτηκε σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κύμη. Ο Βουλευτής Ευβοίας είχε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Σεβασμιώτατο, όπου και αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποδομές της Νότιας Εύβοιας. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου ότι προχωράει το εμβληματικό έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, γεγονός που θα βελτιώσει αισθητά την οδική ασφάλεια όχι μόνο στην Κεντρική Εύβοια, αλλά και στη Νότια Εύβοια. Ο βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι η Παράκαμψη Χαλκίδας θα συμπληρωθεί και θα γίνει διασύνδεση με τις Παρακάμψεις Βασιλικού-Αμαρύνθου-Αλιβερίου. Περαιτέρω, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι με Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς έχει ζητήσει να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης για τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ-Χαλκίδα-Κύμη/Λιμάνι Κύμης.

Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα της αξιοποίησης του λιμένα Κύμης και η διασύνδεσή του με νέους προορισμούς. Ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι το λιμάνι της Κύμης είναι ένας λιμένας στρατηγικής σημασίας, που πρέπει βέβαια να συνδεθεί με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα της κατασκευής του φράγματος Μανικίων. «Με την ολοκλήρωση του έργου θα αντιμετωπιστούν ολιστικά οι ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ενώ θα υπάρξει και τουριστική αξιοποίηση του φράγματος, σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», ανέφερε  Θανάσης Ζεμπίλης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ και ο Βουλευτής Ευβοίας συζήτησαν το θέμα των αποκαταστάσεων των Βυζαντινών ναών και μνημείων της περιοχής, καθώς και της ολοκλήρωση του έργου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μυλωνοπούλειο.

Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Κύμης κ. Χρήστο Καπελέρη, όπου συζητήθηκαν θεσμικά και οργανωτικά θέματα για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr