ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος 16χρονου: Αποφασίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τον αστυνομικό

Θάνατος 16χρονου: Αποφασίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τον αστυνομικό
Άμεσα αναμένεται η απόφαση για τον αστυνομικό που κατηγορείται για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομ που έχασε σήμερα τη ζωή του
Εντός  των επόμενων ωρών αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου Ρομά, ο οποίος σήμερα το πρωί, απεβίωσε, ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου για 8 ημέρες.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται τo dikaiologitika.gr, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr