Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Αναμένονται από ώρα σε ώρα οι τοξικολογικές της 9χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Αναμένονται από ώρα σε ώρα οι τοξικολογικές της 9χρονης

Εν αναμονή των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων βρίσκονται οι Αρχές προκειμένου να έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μια πλήρη εικόνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

«Μιλάμε πλέον για ώρες. Και οι ιστολογικές εξετάσεις έχουν βρει τον δρόμο τους, έχουν μπει σε μια διαδικασία διερεύνησης. Και αυτές μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμες».

Αυτό τόνισε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, σε δηλώσεις του για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας στην Πάτρα που έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου.

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί», συνέχισε ο ίδιος.

Το κλειδί για την εξιχνίαση των θανάτων

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το τοξικό αέριο και τη διάψευση, ο ιατροδικαστής τόνισε: «Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο των δημοσιογράφων. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ. Εγώ όμως ιατροδικαστής πρέπει να αναμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να μιλήσω με βεβαιότητα.

Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά με τα μέσα της επιστήμης».

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη ανασύρει από τα αρχεία όλες τις καταθέσεις που είχαν δοθεί από το 2019.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι γίνεται μια πλήρης διερεύνηση. Η ιατροδικαστική διερεύνηση στο τρίτο περιστατικό είναι πληρέστατη, θα βοηθήσει πάρα πολύ τις αρχές να συνδυαστεί με τις πληροφορίες που οι αστυνομικές και άλλες αρχές έχουν.

Η επίλυση του θανάτου της τρίτης κοπέλας θα είναι το «κλειδί» για να ξεκλειδώσουν τα ερωτήματα που ήταν αναπάντητα στους δύο άλλους θανάτους», υπογράμμισε ακόμη μιλώντας στο OPEN.

«Λίγες πιθανότητες να μην είναι έγκλημα»

Στην υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια, αναφέρθηκε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια, να πάρει ο κόσμος απαντήσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια, να βάλουν και κάποιοι άλλοι επίδοξοι στο μέλλον μυαλό και να μην κάνουν τα ίδια πράγματα», είπε.

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία ‘άνοιξε’ στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα… Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ ‘μπήκε’ ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος, ενώ αναφορικά με το ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως «αν ήταν στο νοσοκομείο δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε… Μπορεί να υπήρξαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες όλοι, ποια ήταν η σχέση τους, υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και η κακία και όλα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr