Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι απειλές της μητέρας προς την παιδοψυχολόγο που ανέλυσε την ζωγραφιά της Τζψρτζίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι απειλές της μητέρας προς την παιδοψυχολόγο που ανέλυσε την ζωγραφιά της Τζψρτζίνας

«Εξερράγη» η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα με την ανάλυση της παιδοψυχολόγου

«Εξερράγη» η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα με την ανάλυση της παιδοψυχολόγου Χριστίνας Μπογιατζή στην ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας.

Η ζωγραφιά επρόκειτο να παρουσιαστεί (χθες βράδυ) στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» όμως το περιεχόμενο διέρρευσε ήδη από τη νύχτα της Πέμπτης από τον ερευνητή – δημοσιογράφο Χάρη Φλουσκούνη (Χάρης Βεραμόν), που έκανε εκπομπή στο «space» με τη συμμετοχή άνω των 2.000 ατόμων, μεταξύ αυτών και πολλών Πατρινών. Στο διαδικτυακό «πάνελ», κάποια στιγμή εμφανίστηκε η κ. Μπογιατζή, η οποία έκανε μία συγκλονιστική ανάλυση της ζωγραφιάς του 9χρονου παιδιού

Την υποψήφια διδάκτορα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ενώ όλοι έλεγαν τις απόψεις τους χωρίς κάμερα – φαίνεται να παρακολουθούσε και η μάνα της Τζωρτζίνας. Έτσι, όταν διαβάστηκε η ανάλυση της Παιδοψυχολόγου, αυτή αντέδρασε.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, έστειλε μηνύματα στην κ. Μπογιατζή και την «απείλησε» με μήνυση, ενώ με έντονο ύφος την κάλεσε «να μην ασχοληθεί ξανά με τα παιδιά της, με τη φράση «ποια είσαι εσύ που ερμηνεύεις τη ζωγραφιά του παιδιού μου και πού ξέρεις ποια χρονική στιγμή την έκανε;».

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε στο κοινό και αρκετοί αντέδρασαν. Η επιστήμονας, ωστόσο, επιμένει στην άποψη και ανάλυση που έκανε, παρά τις απειλές της κ. Πισπιρίγκου.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μίλησε με την Παιδοψυχολόγο και επιβεβαίωσε τα μηνύματα που της έστειλε η μητέρα των 3 κοριτσιών. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε το ακριβές «απειλητικό» περιεχόμενό τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου της είπε ότι η επίμαχη ζωγραφιά «έγινε με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας και ότι ο άγγελος… είναι η ίδια η μητέρα». Η παιδοψυχολόγος τονίζει όμως πως…«δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να ζωγραφίζει ως άγγελο τη μαμά του όταν αυτή ζει!»

Τη συγκεκριμένη ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας αναλύει σε ανάρτηση στο Facebook η Παιδοψυχολόγος – Λογοπαθολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή και τα συμπεράσματά της πραγματικά σοκάρουν.

Γράφει συγκεκριμένα:

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

1. Θέση παιδιού στην κούνια χρώμα μπλε: νιώθω ανασφάλεια να μπω στο σχήμα της ζωγραφιάς, σας προσέχω και σας παρατηρώ από μακρυά.

2. Κάνω κούνια: παραμένω παιδί. Είμαι δυναμική, μου αρέσει η κίνηση.

3. Σχήμα δέντρου: κορμός σε σχήμα κρεμάλας. Πρέπει να βρω τις λέξεις για να μην κρεμαστώ. Κινδυνεύω.

4. Κίτρινη κούνια: η θέση μου είναι αυτή της αντίληψης, η δυνατότητα μου να κινούμαι και να βλέπω από άλλη οπτική γωνία με βάζει σε ισχυρή θέση αντίληψης.

5. Ένωση δέντρου με καρδιά: συνδέομαι αλλά μένω μακριά.

6. “ΓΙΑ ΕΣΑΣ”: Δώστε προσοχή στη ζωγραφιά του πλαισίου καρδιάς. Όποιος μπορεί να το καταλάβει; Για όλους εσάς! Κραυγή βοηθείας. Γραμμένο με κόκκινο χρώμα σημαίνει πως ζητάω βοήθεια από εκείνους που αισθάνομαι οτι ανήκω μαζί τους, π.χ. όποιον ενδιαφέρεται.

7. Φωτεινότητα στην καρδιά: Στο πλαίσιο της καρδιάς είναι ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

8.Σχήμα αγγέλου/ πτηνού με μύτη που εξέχει: Η αδερφή μου έγινε άγγελος, πέθανε. Η μύτη της κάτι λέει για το θάνατό της, όμως έγινε ΚΑΙ πουλί/πτηνό πράγμα που με φοβίζει και εμένα και νιώθω ανασφάλεια.

9.Πράσινο πλαίσιο σε σχήμα καρδιάς: Βάζω αυτό που συμβαίνει στην αδερφή μου σε θέση ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ για να μη μου συμβεί το ιδιο.

10. Κεντρική φιγούρα με μαυρισμένο πρόσωπο: το πρόσωπο διπλα στην αδερφη μου είναι επιθετικό, μη προσβάσιμο, πολύ συγκεχυμένο, τερατώδες, με χέρια που παραβιάζουν τα όρια της αδελφής μου, όμως εκείνη βγαίνει από το σχήμα σιγά σιγά και σώζεται από αυτό το πρόσωπο. Το πρόσωπο είναι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ, δεν είναι η αδερφή μου.

11. Πράσινος άγγελος: Η αδελφή μου ΦΕΥΓΕΙ από το μαυρισμένο πρόσωπο με τα μακριά χέρια. Διαφοροποιείται.

12. Δεξιά θέση αγγέλου στη ζωγραφιά: Η αδελφή μου (ΙΡΙΔΑ) είναι πλέον ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, γιατί μετά την παιδική ηλικία της κούνιας, ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ στο μέλλον αν και εγώ απέχω από αυτό γιατί βρίσκομαι αριστερά, μακριά.

13. Πατέρας πουθενά. ΑΦΑΝΤΟΣ.

14. Μεικτά χρώματα πλαισίου καρδιάς: Το πράσινο είναι γιατί θέλω να είμαι μακριά του, δεν θέλω να γίνω άγγελος, το κόκκινο είναι γιατί συμπεριλαμβάνομαι εφόσον το βλέπω από μακριά.

15. Μαύρο πρόσωπο: Αμφιθυμία συναισθημάτων, απροσδιόριστο ον που προκαλεί σκοτάδι, κυριαρχία, θάνατο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr