Θεοδωρίδου – Κορονοϊός: Τι ισχύει με το εμβόλιο Johnson & Johnson
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρίδου – Κορονοϊός: Τι ισχύει με το εμβόλιο Johnson & Johnson

Η αναφορά της Μαρίας Θεοδωρίδου για το εμβόλιο Johnson & Johnson, για το οποίο οι εμβολιασμοί έχουν επί του παρόντος πάρει αναβολή στη χώρα μας

Αναλυτική αναφορά στο εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό έκανε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, την Δευτέρα 19 Απριλίου.

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, «το εμβόλιο αυτό προέρχεται από έρευνες δεκαετιών κι έχει παρασκευαστεί με την μέθοδο του ιικού φορέα. Είναι διαφορετικό ως προς το εμβόλιο της Astrazeneca.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα». Πρόσθεσε ότι γενικότερα τα εμβόλια με ιογενή φορέα είναι ανθεκτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα καθώς «διατηρούνται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης και είναι ευκολότερο να μεταφερθούν. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι μονοδοσικό.

Η προστασία αρχίζει μετά από 24 μέρες από τον εμβολιασμό, ενώ η αποτελεσματικότητά του ξεκινά μετά από 28 ημέρες σε ποσοστό πάνω από 80%. Μετά από 49 μέρες προστατεύει απολύτως τόσο από βαριά νόσηση, όσο και από θάνατο».

«Ας κάνουμε λίγη υπομονή για τις γνωμοδοτήσεις με την ελπίδα ότι θα έχουμε ακόμα ένα όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η Μαρίδα Θεοδωρίου αναφερόμενη στο εμβόλιο της Johnson & Johnson. Σημειώνεται ότι την Τρίτη 20 Απριλίου θα γίνουν ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr