Θεοδώρου στο evima.gr: Είναι τεράστια επιτυχία της σημερινής δημοτικής Αρχής η γραμμή ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδώρου στο evima.gr: Είναι τεράστια επιτυχία της σημερινής δημοτικής Αρχής η γραμμή ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου

Για την έγκριση της νέας γραμμής ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου που αναμένεται να ξεκινήσει από το λιμάνι της Κύμης προσεχώς, μίλησε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος, Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Χθες Δευτέρα 31 Μαΐου όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου εγκρίθηκε η γραμμή ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου, μια σημαντική εξέλιξη τόσο για την Κύμη όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε για το 2022, ως άγονες, 49 γραμμές για επιδότηση. Μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά, χρηματοδοτείται με 2.322.000 ευρώ και η γραμμή ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα καθόλη την διάρκεια του χρόνου, η οποία θα ενώνει 3 νέες λιμενικές εγκαταστάσεις του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου.

Η γραμμή ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ – ΣΙΓΡΙ εκτός του ότι θα αξιοποιήσει 3 σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις που χρηματοδοτήθηκαν σημαντικά από ενωσιακούς πόρους, θα μειώσει το κόστος του εμπορίου των ακριτικών νησιών του Κεντρικού & Βορείου Αιγαίου καθώς και θα βελτιώσει τον τουρισμό τους, αναφέρει το Συμβούλιο.

To evima.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου, ο οποίος εμφανώς ενθουσιασμένος δήλωσε:

Καλό μήνα κυρία Ρέτσα η αλήθεια είναι πως πριν λίγο καιρό είχαμε ανακοινώσει ότι κάτι καλό ξεκινάει μετά από πολλά χρόνια για το λιμάνι της Κύμης! Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το 2019 μετά από επαφή που είχαμε με τον ΓΓ του υπουργείου ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλου στο δημαρχείο της Κύμης παρουσία του δημάρχου και εμένα! Τότε συζητήθηκε πως το λιμάνι της Κύμης μπορεί να ξανά πάρει πνοή και να συνδεθούμε με το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο!

 Ξεκίνησε η αλληλογραφία με το υπουργείο τόσο από τον δήμαρχο όσο και κάποια συμπληρωματικά στοιχεία ως αντιδήμαρχος Κύμης! Τα πρώτα καλά νέα ήρθαν στις 9/5 όπου μέσα στις 122 γραμμές ήταν και η Κύμη. Σε λιγότερο από ένα μήνα ήρθαν ξανά τα καλά νέα όπου από τις 122 εγκρίθηκαν οι 49 γραμμές όπου μέσα σε αυτές είναι και το λιμάνι της Κύμης! Είναι μια τεράστια επιτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς! Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, έχει πολύ δρόμο ακόμα άλλο ένα βήμα ώστε πλέον να βρεθεί ο πλοιοκτήτης καθώς η γραμμή είναι επιδοτούμενη και αυτό κάνει ακόμα πιο εύκολο το να ενδιαφερθεί κάποιος πλοιοκτήτης! Κλείνοντας θέλω ιδιαιτέρως να πω ένα ευχαριστώ στον Κουμιώτη γενικό γραμματέα που πραγματικά από την θέση που βρίσκετε, καταφέραμε όλοι μαζί κάτι σημαντικό!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr